Низькотемпературні електропровідність та термоелектрорушійна сила плівок міді нанометрової товщини - Стасюк, З.В.; Бігун, Р.І.; Куницький, Ю.А.; Колтун, Н.С.; Кравченко, О.Є. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2011)
Досліджено електропровідність та термоелектрорушійну силу полікристалічних плівок міді нанометрової товщини, термічно осаджених в умовах надвисокого вакууму. Встановлено, що енергетичні параметри щойно нанесених плівок є аналогічними параметрам відпалених плівок міді, а відмінність у ході розмірних залежностей кінетичних коефіцієнтів є обумовленою зміною умов розсіяння носіїв струму на межах зерен. Одержані результати пояснено в рамках класичних модельних уявлень про перенесення заряду в системах обмежених розмірів. В рамках цих моделів розраховано параметри перенесення заряду ρ∞, β∞, S∞ та λ∞, що характеризують плівку безмежної товщини, будова якої є ідентичною структурі плівки товщиною d.