Чарівні подорожі в блакитне світло - Бєляєв, О.Є.; Кочелап, В.О. (Вісник НАН України, 2015)
Нобелівську премію з фізики 2014 року було присуджено Ісаму Акасакі (Isamu Akasaki), Хіросі Амано (Hiroshi Amano) і Сюдзі Накамурі (Shuji Nakamura) за розроблення блакитних оптичних діодів, які дозволили впровадити яскраві та енергоощадні джерела світла.