Джерела з історії Чернігівської єпархії (прибутково-видаткова книга Рихлівського Миколаївського монастиря) - Тарасенко, О. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Стаття присвячена історії Рихлівського Миколаївського монастиря, який був значним духовним і економічним осередком Чернігівської єпархії у ХVIII – на початку ХХ ст. Безпосередньо у статті аналізується прибутково-видаткова книга монастиря за 1866 р. Визначено інформаційний потенціал цього джерела. Додатком до статті друкується сама книга з коментарями.