Геомеханическая оценка эффективности гидродинамического воздействия на пласты, склонные к ГДЯ - Гаврилов, В.И.; Житлёнок, Д.М. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Наведені результати геомеханічного моніторингу привибійної частини напруженого газонасиченого пласта в процесі його видобутку. Вказано, що застосування гідродинамічної дії на вугільну полосу щитової лави дозволяє суттєво знизити основні признаки газодинамічної активності пласта, що відпрацьовувається