ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСІВ ПІТИНГОВОЇ КОРОЗІЇ НА ПОВЕРХНІ ЗРАЗКА ПІД ДІЄЮ ВТОМНОГО НАВАНТАЖЕННЯ МЕТОДОМ ПРОСТОРОВО-ЧАСОВОЇ СПЕКЛ-КОРЕЛЯЦІЇ - Франкевич, Л. Ф.; Муравський, Л. І. (Vinnytsia National Technical University, 2013)
Для оцінки мікропошкоджуваності матеріалу та зародження тріщин в околі пітингів на циклічно деформованій металевій поверхні запропоновано нову методику, яка ґрунтується на техніці просторово-часової спекл-кореляції. Методика дозволяє отримувати послідовні зображення локалізованої ділянки навколо пітингу в реальному часі і цифровій формі. Розроблене програмне забезпечення дає можливість визначити лінійні розміри пошкодження і індентифікувати стадії процесу, що вивчається.