НЕЙРОМЕРЕЖЕВИЙ МЕТОД ІДЕНТИФІКАЦІЇ КОМП'ЮТЕРНИХ АТАК - Комар, М. П. (Vinnytsia National Technical University, 2013)
В даній статті представлена система аналізу мережевого трафіку для виявлення мережевих атак на комп'ютерні системи, заснована на застосуванні методу штучного інтелекту - штучних нейронних мережах. Застосування нейронних мереж дозволило створити «інтелектуальну» систему, в якій детектори здатні ефективно виявляти не тільки відомі, але і невідомі комп'ютерні атаки. Наведено структуру і алгоритми навчання та функціонування нейромережевих детекторів. Представлені результати досліджень, що доводять ефективність розробленого підходу.