СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНА БЕЗПЕКА ЯК ФАКТОР ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ РЕГІОНУ - Kudrina, O.Yu.; Datsenko, O.К. (V. Mamutov Institute of Economic and Legal Research of the National Academy of Sciences of Ukraine, 2018)
The article analyzes the concept of social and economic security in the context of state development of the regions. Issues of the impact of socio-economic security on the competitiveness of the region. The influence of competition on the development of regions is investigated. The main factors and objective of socio-economic security of the region are considered. The basic properties of the concept of a region’s competitiveness are analyzed. REFERENCES: 1. Dichek O.I. Ekonomichna bezpeka rehioniv — skladova systemy natsionalnoi bezpeky. Vcheni zapysky universytetu "KROK". Seriia: Ekonomika. 2013. Iss. 33. S. 24-30 [in Ukrainian].2. Reznikov O.L. Zabezpechennia sotsialno-ekonomichnoi bezpeky rehionu — nahalne zavdannia sohodennia. Ekonomika promyslovosti. 2008. No. 1. S. 78-82 [in Ukrainian].3. Metodychni rekomendatsii shchodo otsinky rivnia ekonomichnoi bezpeky Ukrainy. Natsionalnyi instytut problem mizhnarodnoi bezpeky. Za red. A.I. Sukhorukova. Kyiv, 2003. 64 s. [in Ukrainian].4. Kozhukhivska R.B. Menedzhment ekonomichnoi bezpeky ta konkurentospromozhnosti pidpryiemstv turystychnoi industrii u rehionakh Ukrainy. Stalyi rozvytok ekonomiky. 2016. No. 4 (21). S. 102-107 [in Ukrainian].5. Bezuhla V.O. Osnovy formuvannia konkurentospromozhnosti rehioniv Ukrainy (na prykladi Poltavskoho rehionu): avtoref. dys. … kand. ekon. nauk: 08.10.01. Harkiv, 2006. 20 s. [in Ukrainian].6. Brjuna Je., Skopin A.Ju. Sravnitel’nij analiz konkurentosposobnosti rossijskih i francuzskih regionov. Nacional’nyi issledovatel’skij universitet "Vysshaja shkola jekonomiki". 2004. URL: https://www.hse.ru/data/632/480/1238/Bruna.pdf [in Russian].7. Nazarov M.I. Konkurentospromozhnist rehionu: sut ta vlastyvosti. Efektyvna ekonomika. 2013. No. 10. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=2438 [in Ukrainian].8. Romanko O.P. Poniattia konkurentospromozhnosti rehionu ta yoho oznaky. Efektyvna ekonomika. 2015. No. 3. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=3869 [in Ukrainian].9. Soloid O.V. Kontseptsiia pidtrymky konkurentospromozhnosti malykh pidpryiemstv. Visnyk Khmelnytskoho natsionalnoho universytetu. 2011. No. 6. S. 106-109 [in Ukrainian].10. Dehtiarova I.O. Mekhanizmy upravlinnia konkurentospromozhnistiu rehionu: sutnist ta mistse u systemi mekhanizmiv upravlinnia derzhavoiu. Derzhavne budivnytstvo. 2011. URL: www.kbuapa.kharkov.ua/ebook/db/20111/doc/4/06.pdf [in Ukrainian].11. Herasymchuk Z. Teoretychni zasady zabezpechennia konkurentospromozhnosti rehionu. Ekonomist. 2011. No. 11. S. 34-37 [in Ukrainian].