Селекційно-генетичні дослідження у Національному дендропарку «Софіївка» НАН України - Балабак, А.; Поліщук, В. (Національний дендрологічний парк "Софіївка" НАН України, 2015)
У статті висвітлено найголовніші здобутки та досягнення в селекційно-генетичній та біотехнологічній роботі відділу фізіології, генетики, селекції та біотехнології рослин за 2005–20015 рр. Обговорюється роль видатних українських вчених-біологів І. С . Косенка та А. І . Опалка у розвитку фундаментальних та прикладних напрямів біологічної науки, зокрема її розділів, що стосуються найбільш цінних культивованих і дикорослих рослин.