ВПЛИВ ІНТЕНСИВНОСТІ ОСВІТЛЕННЯ НА РОЗВИТОК СІЯНЦІВ ВИДІВ РОДУ CELTIS L. У ПРАВОБЕРЕЖНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ - Рум’янков, Ю. О. (Національний дендрологічний парк "Софіївка" НАН України, 2015)
Проаналізовано залежність річних приростів у висоту сіянців видів роду Celtis від інтенсивності освітлення. Найбільший приріст у висоту молодих рослин видів роду Celtis виявлено на повністю освітленій ділянці. Встановлено, що види роду Celtis належать до світлолюбних рослин.