2025-02-23T15:06:11-05:00 DEBUG: VuFindSearch\Backend\Solr\Connector: Query fl=%2A&wt=json&json.nl=arrarr&q=id%3A%22oai%3Aojs.journals.uran.ua%3Aarticle-198032%22&qt=morelikethis&rows=5
2025-02-23T15:06:11-05:00 DEBUG: VuFindSearch\Backend\Solr\Connector: => GET http://localhost:8983/solr/biblio/select?fl=%2A&wt=json&json.nl=arrarr&q=id%3A%22oai%3Aojs.journals.uran.ua%3Aarticle-198032%22&qt=morelikethis&rows=5
2025-02-23T15:06:11-05:00 DEBUG: VuFindSearch\Backend\Solr\Connector: <= 200 OK
2025-02-23T15:06:11-05:00 DEBUG: Deserialized SOLR response
РЕГЕНЕРАЦІЙНА ЗДАТНІСТЬ СТЕБЛОВИХ ЖИВЦІВ СОРТІВ ЖИМОЛОСТІ ЇСТІВНОЇ (LONICERA CAERULEA VAR. EDULIS TURCZ. EX HERDER)
Обговорюються проблеми і перспективи залучення представників роду Lonicera L. у садівництво в Правобережному Лісостепу України. Зазначається, що незважаючи на відомі столові, лікарські і декоративні якості видівLonicera, зокрема їстівного різновиду L. caerulea var. edulis Turcz. ex Herder, ця рослин...
Saved in:
Main Authors: | , |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Національний дендрологічний парк "Софіївка" НАН України
2020
|
Online Access: | http://mchr.sofievka.org/article/view/198032 |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Summary: | Обговорюються проблеми і перспективи залучення представників роду Lonicera L. у садівництво в Правобережному Лісостепу України. Зазначається, що незважаючи на відомі столові, лікарські і декоративні якості видівLonicera, зокрема їстівного різновиду L. caerulea var. edulis Turcz. ex Herder, ця рослина залишається в числі поки що недооцінених садових рослин. Для збереження сортових якостей кращих сортів жимолості їстівної рекомендується вегетативне розмноження вкоріненням зелених живців у грядах установки дрібнодисперсного зволоження. Показано,що при живцюванні у ранні строки (перша декада червня) можна одержати товарні кореневласні саджанці жимолості їстівної за один період вегетації. Доведено ефективність стимуляції ризогенезу водним розчином КАНО (20 мг/л протягом 12 годин) при температурі розчину 20–25 °C, що у живців досліджуваних сортів жимолості їстівної значно підвищувало регенераційну здатність в усі строки живцювання. |
---|