Трансформаційний вплив Індустрії 4.0 на глобальні мережі виробництва та ланцюги вартості - Cherkas, Nataliia I. (Institute of Industrial Economics of NAS of Ukraine, 2018)
Розкрито особливості трансформаційного впливу Індустрії 4.0 на цифрові екосистеми у межах глобальних мереж виробництва. Проаналізовано напрями горизонтального та вертикального оцифрування ланцюгів вартості компаній на шляху до цифрового лідерства та інтегрованої екосистеми. Розроблено матрицю мережевої готовності та доданої вартості у промисловості країн Європи.