Оптимізація структури споживання первинних енергоресурсів - Polovyan, Oleksiy V. (Institute of Industrial Economics of NAS of Ukraine, 2017)
Запропоновано методичний підхід, який дозволяє при заданій технології виробництва визначити оптимальні значення споживання первинних енергоресурсів. В основу даного підходу покладено трансцендентно-логарифмічну функцію. Отриману систему рівнянь запропоновано вирішувати за допомогою методу множників Лагранжа. Проведено сценарне моделювання для металургійного комплексу України.