Проблеми і перспективи розвитку податкової системи Індії: індустріальний контекст - Goncharenko, Lyubov I.; Gurnak, Aleksandr V. (Institute of Industrial Economics of NAS of Ukraine, 2016)
Розглянуто розвиток індійської податкової системи з моменту проголошення незалежності держави і до сьогоднішнього дня. У центрі дослідження питання про те, яким чином зміни та розвиток податкового регулювання і податкової політики вплинули на високі темпи економічного зростання Індії. Індійський досвід показав, що лібералізація податків у комплексі з іншими заходами щодо реформування економіки сприяють економічному зростанню, якщо вони націлені не тільки на загальне поліпшення інституційного середовища, але і на прискорений розвиток матеріального виробництва, промисловості. У той же час існуючі недоліки податкової системи не є критичним обмеженням для економічного зростання в поточному періоді, якщо податки спрямовані на розвиток і в цілому відповідають місцевим традиціям державності.