Температурні показники після кріовпливу, потенційованого дистильованою водою, на експериментальній моделі печінки свині за умов відсутності спланхнічного кровотоку

The efficiency of local cryoeffect on pathological tissue area depends on the values of achieved temperature at a certain depth. This study presents the results on comparative analysis of the dynamics of temperature changes measured by intraoperative four-channel thermocouple unit KVIT-4 at discrete...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Видавець:Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine
Дата:2017
Автори: Dronov, Oleksiy I., Khomenko, Dmytro I., Bakunets, Petro P., Teteryna, Viktoria V.
Формат: Стаття
Мова:English
Опубліковано: Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine 2017
Теми:
Онлайн доступ:https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/1357
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!

Репозиторії

Problems of Cryobiology and Cryomedicine
id oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-1357
record_format ojs
institution Problems of Cryobiology and Cryomedicine
baseUrl_str
datestamp_date 2020-12-10T19:06:53Z
collection OJS
language English
topic криодеструкция
локальный криовоздействие
усиление криодеструкции
дистиллированная вода
термопара
кріодеструкція
локальний кріовплив
посилення кріодеструкції
дистильована вода
термопара
odestruction
local cryoeffect
enhanced cryodestruction
distilled water
thermocouple
spellingShingle криодеструкция
локальный криовоздействие
усиление криодеструкции
дистиллированная вода
термопара
кріодеструкція
локальний кріовплив
посилення кріодеструкції
дистильована вода
термопара
odestruction
local cryoeffect
enhanced cryodestruction
distilled water
thermocouple
Dronov, Oleksiy I.
Khomenko, Dmytro I.
Bakunets, Petro P.
Teteryna, Viktoria V.
Температурні показники після кріовпливу, потенційованого дистильованою водою, на експериментальній моделі печінки свині за умов відсутності спланхнічного кровотоку
topic_facet криодеструкция
локальный криовоздействие
усиление криодеструкции
дистиллированная вода
термопара
кріодеструкція
локальний кріовплив
посилення кріодеструкції
дистильована вода
термопара
odestruction
local cryoeffect
enhanced cryodestruction
distilled water
thermocouple
format Article
author Dronov, Oleksiy I.
Khomenko, Dmytro I.
Bakunets, Petro P.
Teteryna, Viktoria V.
author_facet Dronov, Oleksiy I.
Khomenko, Dmytro I.
Bakunets, Petro P.
Teteryna, Viktoria V.
author_sort Dronov, Oleksiy I.
title Температурні показники після кріовпливу, потенційованого дистильованою водою, на експериментальній моделі печінки свині за умов відсутності спланхнічного кровотоку
title_short Температурні показники після кріовпливу, потенційованого дистильованою водою, на експериментальній моделі печінки свині за умов відсутності спланхнічного кровотоку
title_full Температурні показники після кріовпливу, потенційованого дистильованою водою, на експериментальній моделі печінки свині за умов відсутності спланхнічного кровотоку
title_fullStr Температурні показники після кріовпливу, потенційованого дистильованою водою, на експериментальній моделі печінки свині за умов відсутності спланхнічного кровотоку
title_full_unstemmed Температурні показники після кріовпливу, потенційованого дистильованою водою, на експериментальній моделі печінки свині за умов відсутності спланхнічного кровотоку
title_sort ð¢ðµð¼ð¿ðµñ€ð°ñ‚ñƒñ€ð½ñ– ð¿ð¾ðºð°ð·ð½ð¸ðºð¸ ð¿ñ–ñð»ñ ðºñ€ñ–ð¾ð²ð¿ð»ð¸ð²ñƒ, ð¿ð¾ñ‚ðµð½ñ†ñ–ð¹ð¾ð²ð°ð½ð¾ð³ð¾ ð´ð¸ññ‚ð¸ð»ñœð¾ð²ð°ð½ð¾ñž ð²ð¾ð´ð¾ñž, ð½ð° ðµðºñð¿ðµñ€ð¸ð¼ðµð½ñ‚ð°ð»ñœð½ñ–ð¹ ð¼ð¾ð´ðµð»ñ– ð¿ðµñ‡ñ–ð½ðºð¸ ñð²ð¸ð½ñ– ð·ð° ñƒð¼ð¾ð² ð²ñ–ð´ññƒñ‚ð½ð¾ññ‚ñ– ñð¿ð»ð°ð½ñ…ð½ñ–ñ‡ð½ð¾ð³ð¾ ðºñ€ð¾ð²ð¾ñ‚ð¾ðºñƒ
title_alt Temperature Changes During Cryoeffect Potentiated With Distilled Water Assessed in Porcine Liver Model Without Splanchnic Blood Flow
Temperature Changes During Cryoeffect Potentiated With Distilled Water Cryoeffect Assessed in Porcine Liver Model Without Splanchnic Blood Flow
description The efficiency of local cryoeffect on pathological tissue area depends on the values of achieved temperature at a certain depth. This study presents the results on comparative analysis of the dynamics of temperature changes measured by intraoperative four-channel thermocouple unit KVIT-4 at discrete depths of 3, 8, 13 and 18 mm. We carried out two successive cycles of local cryoeffect with preliminary introduction of a distilled water into parenchyma of porcine liver (main group) and without any additional action (control group) in experimental model of porcine liver without splanchnic blood flow. The average temperature in animal liver tissue of the main group at a distance of 3 mm deep from the cryoapplicator operating surface was lower by 35 degrees at the end of the 10th min of cryoeffect of the 2nd cycle if compared with the control (–85.2 and –49.2°C, respectively), at a depth of 8 mm it was lower by 52,5 degrees (–61.1 and –8.5°C, respectively), at 13 mm this index was lower by 51,5 degrees (–59.5 and –3.0°C, respectively), and at 18 mm it was lower by 40,4 degrees (–40.5 and –0.1°C, respectively). An introduction of a distilled water into biological tissue 5 min prior to the initiation of local cryoeffect increased its effectiveness, as evidenced by the reaching of lower temperatures in the areas distant from the operating surface of the cryoapplicator.Probl Cryobiol Cryomed 2017; 27(4): 348–355
publisher Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine
publishDate 2017
url https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/1357
work_keys_str_mv AT dronovoleksiyi temperaturechangesduringcryoeffectpotentiatedwithdistilledwaterassessedinporcinelivermodelwithoutsplanchnicbloodflow
AT khomenkodmytroi temperaturechangesduringcryoeffectpotentiatedwithdistilledwaterassessedinporcinelivermodelwithoutsplanchnicbloodflow
AT bakunetspetrop temperaturechangesduringcryoeffectpotentiatedwithdistilledwaterassessedinporcinelivermodelwithoutsplanchnicbloodflow
AT teterynaviktoriav temperaturechangesduringcryoeffectpotentiatedwithdistilledwaterassessedinporcinelivermodelwithoutsplanchnicbloodflow
AT dronovoleksiyi temperaturechangesduringcryoeffectpotentiatedwithdistilledwatercryoeffectassessedinporcinelivermodelwithoutsplanchnicbloodflow
AT khomenkodmytroi temperaturechangesduringcryoeffectpotentiatedwithdistilledwatercryoeffectassessedinporcinelivermodelwithoutsplanchnicbloodflow
AT bakunetspetrop temperaturechangesduringcryoeffectpotentiatedwithdistilledwatercryoeffectassessedinporcinelivermodelwithoutsplanchnicbloodflow
AT teterynaviktoriav temperaturechangesduringcryoeffectpotentiatedwithdistilledwatercryoeffectassessedinporcinelivermodelwithoutsplanchnicbloodflow
AT dronovoleksiyi ððμð1⁄4ððμnðnnƒnð1⁄2nðð3⁄4ðoððð1⁄2ððoððnnðnðonnð3⁄4ð2ðððð2nƒðð3⁄4nðμð1⁄2nnð1ð3⁄4ð2ðð1⁄2ð3⁄4ð3ð3⁄4ððnnððnœð3⁄4ð2ðð1⁄2ð3⁄4nzð2ð3⁄4ðð3⁄4nzð1⁄2ððμðonððμnðð1⁄
AT khomenkodmytroi ððμð1⁄4ððμnðnnƒnð1⁄2nðð3⁄4ðoððð1⁄2ððoððnnðnðonnð3⁄4ð2ðððð2nƒðð3⁄4nðμð1⁄2nnð1ð3⁄4ð2ðð1⁄2ð3⁄4ð3ð3⁄4ððnnððnœð3⁄4ð2ðð1⁄2ð3⁄4nzð2ð3⁄4ðð3⁄4nzð1⁄2ððμðonððμnðð1⁄
AT bakunetspetrop ððμð1⁄4ððμnðnnƒnð1⁄2nðð3⁄4ðoððð1⁄2ððoððnnðnðonnð3⁄4ð2ðððð2nƒðð3⁄4nðμð1⁄2nnð1ð3⁄4ð2ðð1⁄2ð3⁄4ð3ð3⁄4ððnnððnœð3⁄4ð2ðð1⁄2ð3⁄4nzð2ð3⁄4ðð3⁄4nzð1⁄2ððμðonððμnðð1⁄
AT teterynaviktoriav ððμð1⁄4ððμnðnnƒnð1⁄2nðð3⁄4ðoððð1⁄2ððoððnnðnðonnð3⁄4ð2ðððð2nƒðð3⁄4nðμð1⁄2nnð1ð3⁄4ð2ðð1⁄2ð3⁄4ð3ð3⁄4ððnnððnœð3⁄4ð2ðð1⁄2ð3⁄4nzð2ð3⁄4ðð3⁄4nzð1⁄2ððμðonððμnðð1⁄
first_indexed 2024-09-01T17:52:07Z
last_indexed 2024-09-01T17:52:07Z
_version_ 1810615581248847872
spelling oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-13572020-12-10T19:06:53Z Temperature Changes During Cryoeffect Potentiated With Distilled Water Assessed in Porcine Liver Model Without Splanchnic Blood Flow Temperature Changes During Cryoeffect Potentiated With Distilled Water Cryoeffect Assessed in Porcine Liver Model Without Splanchnic Blood Flow Температурні показники після кріовпливу, потенційованого дистильованою водою, на експериментальній моделі печінки свині за умов відсутності спланхнічного кровотоку Dronov, Oleksiy I. Khomenko, Dmytro I. Bakunets, Petro P. Teteryna, Viktoria V. криодеструкция локальный криовоздействие усиление криодеструкции дистиллированная вода термопара кріодеструкція локальний кріовплив посилення кріодеструкції дистильована вода термопара odestruction local cryoeffect enhanced cryodestruction distilled water thermocouple The efficiency of local cryoeffect on pathological tissue area depends on the values of achieved temperature at a certain depth. This study presents the results on comparative analysis of the dynamics of temperature changes measured by intraoperative four-channel thermocouple unit KVIT-4 at discrete depths of 3, 8, 13 and 18 mm. We carried out two successive cycles of local cryoeffect with preliminary introduction of a distilled water into parenchyma of porcine liver (main group) and without any additional action (control group) in experimental model of porcine liver without splanchnic blood flow. The average temperature in animal liver tissue of the main group at a distance of 3 mm deep from the cryoapplicator operating surface was lower by 35 degrees at the end of the 10th min of cryoeffect of the 2nd cycle if compared with the control (–85.2 and –49.2°C, respectively), at a depth of 8 mm it was lower by 52,5 degrees (–61.1 and –8.5°C, respectively), at 13 mm this index was lower by 51,5 degrees (–59.5 and –3.0°C, respectively), and at 18 mm it was lower by 40,4 degrees (–40.5 and –0.1°C, respectively). An introduction of a distilled water into biological tissue 5 min prior to the initiation of local cryoeffect increased its effectiveness, as evidenced by the reaching of lower temperatures in the areas distant from the operating surface of the cryoapplicator.Probl Cryobiol Cryomed 2017; 27(4): 348–355 Эффективность локального криовоздействия на патологический участок ткани зависит от значений достигнутой температуры на конкретной глубине. Ð’ данном исследовании представлены результаты сравнительного анализа динамики изменений температуры по показателям комплекса измерительного интраоперационного термопарного четырехканального «КВИТ–4» на дискретных глубинах 3, 8, 13 и18 мм. На экспериментальной модели печени свиньи при отсутствии спланхнического кровотока нами проведено два последовательных цикла локального криовоздействия с предварительным введением в паренхиму печени свиньи дистиллированной воды (основная группа) и без введения (контрольная группа). Средняя температура в ткани печени животных основной группы на глубине3 ммот рабочей поверхности криоаппликатора в конце десятого минуты второго цикла криовоздействия была на 36 градусов ниже, чем в контрольной (–85,2 и –49,2°С соответственно); на глубине8 мм– ниже на 52,5 градуса (–61,1 и –8,5°С соответственно); на глубине13 мм–ниже на 51,5 градус (–59,5 и –3,0°С соответственно), на глубине18 мм– ниже на 40,4 градусов (–40,5 и –0,1°С соответственно). Введение дистиллированной воды в биологическую ткань за 5 минут до начала локального криовоздействия усиливало его эффективность, о чем свидетельствовало достижения более низких температур в наиболее удаленных от рабочей поверхности криоаппликатора участках Ефективність локального кріовпливу на патологічну ділянку тканини залежить від значень досягнутої температури на конкретній глибині. У даному дослідженні представлено результати порівняльного аналізу динаміки змін температури за показниками комплексу вимірювального інтраопераційного термопарного чотириканального «КВІТ–4» на дискретних глибинах 3, 8, 13 та18 мм. На експериментальній моделі печінки свині за умов відсутності спланхнічного кровотоку нами проведено два послідовні цикли локальної кріодії з попереднім введенням у паренхіму печінки свині дистильованої води (основна група) та без введення (контрольна група). Середня температура у тканині печінки тварин основної групи на глибині3 ммвід робочої поверхні кріоаплікатора наприкінці 10–ої хвилини другого циклу кріовпливу була на 36 градусів нижча, ніж у контрольній (–85,2 та –49,2°С відповідно); на глибині8 мм– нижча на 52,5 градуси (–61,1 та –8,5°С відповідно); на глибині13 мм– нижча на 51,5 градус (–59,5 та –3,0°С відповідно), на глибині18 мм– нижча на 40,4 градусів (–40,5 та –0,1°С відповідно). Введення дистильованої води в біологічну тканину за 5 хв до початку локального кріовпливу посилювало його ефективність, про що свідчило досягнення більш низьких температур у найбільш віддалених від робочої поверхні кріоаплікатора ділянках. Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine 2017-12-23 Article Article application/pdf https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/1357 10.15407/cryo27.04.348 Problems of Cryobiology and Cryomedicine; Vol. 27 No. 4 (2017): Probl Cryobiol Cryomed; 348-355 Проблемы криобиологии и криомедицины; Том 27 № 4 (2017): Проблемы криобиологии и криомедицины; 348-355 Проблеми кріобіології і кріомедицини; Том 27 № 4 (2017): Проблеми кріобіології і кріомедицини; 348-355 2518-7376 2307-6143 10.15407/cryo27.04 en https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/1357/1440