Логістичний менеджмент, як інструмент оптимізації логістичних витрат - Савенко, І. І.; Седіков, Д. В. (Odesa National University of Technology, 2020)
Конкурентоспроможність підприємств виступає ключовою умовою виживання та подальшого їхрозвитку в умовах жорсткої ринкової економіки. Забезпечення ефективного рівня конкурентоспромож-ності досягається різними методами, прийомами організаційного, технологічного та технічного харак-теру. В переліку ефективних методів та прийомів чільне місце займає логістика, як прогресивний на-прямок господарювання. Стаття присвячена дослідженню впливу логістики на конкурентоспромож-ність підприємств, впливу логістичного менеджменту, як інструментарію логістики, на оптимізацію ло-гістичних витрат, впливу логістичних витрат на формування собівартості продукції та шляхів їх скоро-чення. Не зважаючи на трансформації, які протікають в суспільстві (перехід до постіндустріалізму),більш ефективних інструментів менеджменту підприємств аніж логістичний підхід, наука та практикане розробила. В роботі проведено дослідження дефініцій «логістика», «логістичний менеджмент»,«логістичні витрати» та наведено авторські визначення термінів.