Органічний сектор економіки в Україні та світі
У статті розглянуто переваги органічного виробництва в економічному, екологічному та соціа-льних аспектах. Представлено аналіз кількості українських виробників-операторів за період 2016-2019роки, статистичні дані з експорту, світовий і європейський рейтинги по площі земель зайнятих під ор-ганіку. Ви...
Gespeichert in:
| Datum: | 2020 |
|---|---|
| 1. Verfasser: | |
| Format: | Artikel |
| Sprache: | Ukrainian |
| Veröffentlicht: |
Odesa National University of Technology
2020
|
| Online Zugang: | //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/1918 |
| Tags: |
Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
|
| Назва журналу: | Food Industry Economics |
Institution
Food Industry Economics| Zusammenfassung: | У статті розглянуто переваги органічного виробництва в економічному, екологічному та соціа-льних аспектах. Представлено аналіз кількості українських виробників-операторів за період 2016-2019роки, статистичні дані з експорту, світовий і європейський рейтинги по площі земель зайнятих під ор-ганіку. Вивчено органічне виробництво у світі, виділено основні напрями його розвитку, стандартиза-цію продукції. Аналізуючи цей досвід та всі тенденції та перспективи органічного виробництва в Украї-ні, запропоновано певні інструменти його стимулювання, зокрема удосконалення правового регулю-вання, пільгове кредитування й оподаткування, бюджетні виплати, державну підтримку НДДКР, ство-рення центрів контролю якості, сертифікацію та страхування. Практична значимість дослідження обу-мовлена тим, що впровадження представлених інструментів стимулювання розвитку органічного ви-робництва забезпечить збільшення попиту на органічну продукцію, підвищення конкурентоспромож-ності на міжнародних ринках, поліпшення екологічного стану в країні. |
|---|