Органічний сектор економіки в Україні та світі

У статті розглянуто переваги органічного виробництва в економічному, екологічному та соціа-льних аспектах. Представлено аналіз кількості українських виробників-операторів за період 2016-2019роки, статистичні дані з експорту, світовий і європейський рейтинги по площі земель зайнятих під ор-ганіку. Ви...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Date:2020
Main Author: Ринкова, А. А.
Format: Article
Language:Ukrainian
Published: Odesa National University of Technology 2020
Online Access://journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/1918
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Journal Title:Food Industry Economics

Institution

Food Industry Economics
Description
Summary:У статті розглянуто переваги органічного виробництва в економічному, екологічному та соціа-льних аспектах. Представлено аналіз кількості українських виробників-операторів за період 2016-2019роки, статистичні дані з експорту, світовий і європейський рейтинги по площі земель зайнятих під ор-ганіку. Вивчено органічне виробництво у світі, виділено основні напрями його розвитку, стандартиза-цію продукції. Аналізуючи цей досвід та всі тенденції та перспективи органічного виробництва в Украї-ні, запропоновано певні інструменти його стимулювання, зокрема удосконалення правового регулю-вання, пільгове кредитування й оподаткування, бюджетні виплати, державну підтримку НДДКР, ство-рення центрів контролю якості, сертифікацію та страхування. Практична значимість дослідження обу-мовлена тим, що впровадження представлених інструментів стимулювання розвитку органічного ви-робництва забезпечить збільшення попиту на органічну продукцію, підвищення конкурентоспромож-ності на міжнародних ринках, поліпшення екологічного стану в країні.