Органічний сектор економіки в Україні та світі
У статті розглянуто переваги органічного виробництва в економічному, екологічному та соціа-льних аспектах. Представлено аналіз кількості українських виробників-операторів за період 2016-2019роки, статистичні дані з експорту, світовий і європейський рейтинги по площі земель зайнятих під ор-ганіку. Ви...
Збережено в:
| Дата: | 2020 |
|---|---|
| Автор: | |
| Формат: | Стаття |
| Мова: | Ukrainian |
| Опубліковано: |
Odesa National University of Technology
2020
|
| Онлайн доступ: | //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/1918 |
| Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
| Назва журналу: | Food Industry Economics |
Репозитарії
Food Industry Economics| id |
oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-1918 |
|---|---|
| record_format |
ojs |
| institution |
Food Industry Economics |
| baseUrl_str |
|
| datestamp_date |
2021-02-04T11:45:48Z |
| collection |
OJS |
| language |
Ukrainian |
| format |
Article |
| author |
Ринкова, А. А. |
| spellingShingle |
Ринкова, А. А. Органічний сектор економіки в Україні та світі |
| author_facet |
Ринкова, А. А. |
| author_sort |
Ринкова, А. А. |
| title |
Органічний сектор економіки в Україні та світі |
| title_short |
Органічний сектор економіки в Україні та світі |
| title_full |
Органічний сектор економіки в Україні та світі |
| title_fullStr |
Органічний сектор економіки в Україні та світі |
| title_full_unstemmed |
Органічний сектор економіки в Україні та світі |
| title_sort |
органічний сектор економіки в україні та світі |
| title_alt |
Organic sector of economy in Ukraine and world Органический сектор экономики в Украине и мире |
| description |
У статті розглянуто переваги органічного виробництва в економічному, екологічному та соціа-льних аспектах. Представлено аналіз кількості українських виробників-операторів за період 2016-2019роки, статистичні дані з експорту, світовий і європейський рейтинги по площі земель зайнятих під ор-ганіку. Вивчено органічне виробництво у світі, виділено основні напрями його розвитку, стандартиза-цію продукції. Аналізуючи цей досвід та всі тенденції та перспективи органічного виробництва в Украї-ні, запропоновано певні інструменти його стимулювання, зокрема удосконалення правового регулю-вання, пільгове кредитування й оподаткування, бюджетні виплати, державну підтримку НДДКР, ство-рення центрів контролю якості, сертифікацію та страхування. Практична значимість дослідження обу-мовлена тим, що впровадження представлених інструментів стимулювання розвитку органічного ви-робництва забезпечить збільшення попиту на органічну продукцію, підвищення конкурентоспромож-ності на міжнародних ринках, поліпшення екологічного стану в країні. |
| publisher |
Odesa National University of Technology |
| publishDate |
2020 |
| url |
//journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/1918 |
| work_keys_str_mv |
AT rinkovaaa organíčnijsektorekonomíkivukraínítasvítí AT rinkovaaa organicsectorofeconomyinukraineandworld AT rinkovaaa organičeskijsektorékonomikivukraineimire |
| first_indexed |
2025-09-24T17:25:44Z |
| last_indexed |
2025-09-24T17:25:44Z |
| _version_ |
1844167043391160320 |
| spelling |
oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-19182021-02-04T11:45:48Z Органічний сектор економіки в Україні та світі Organic sector of economy in Ukraine and world Органический сектор экономики в Украине и мире Ринкова, А. А. У статті розглянуто переваги органічного виробництва в економічному, екологічному та соціа-льних аспектах. Представлено аналіз кількості українських виробників-операторів за період 2016-2019роки, статистичні дані з експорту, світовий і європейський рейтинги по площі земель зайнятих під ор-ганіку. Вивчено органічне виробництво у світі, виділено основні напрями його розвитку, стандартиза-цію продукції. Аналізуючи цей досвід та всі тенденції та перспективи органічного виробництва в Украї-ні, запропоновано певні інструменти його стимулювання, зокрема удосконалення правового регулю-вання, пільгове кредитування й оподаткування, бюджетні виплати, державну підтримку НДДКР, ство-рення центрів контролю якості, сертифікацію та страхування. Практична значимість дослідження обу-мовлена тим, що впровадження представлених інструментів стимулювання розвитку органічного ви-робництва забезпечить збільшення попиту на органічну продукцію, підвищення конкурентоспромож-ності на міжнародних ринках, поліпшення екологічного стану в країні. The article discusses the benefits of organic production in economic, environmental and social aspects. An analysis of the number of Ukrainian manufacturers-operators for the period 2016-2019, statisticaldata on exports, world and European rankings by the area of land occupied by organic matter have beenpresented. Organic production in the world has been studied, the main directions of its development, priorities and problematic aspects have been identified. Analyzing the experience and all the trends of organicproduction in Ukraine, certain tools have been proposed to stimulate it, in particular: improvement of legalregulation, preferential lending and taxation, budget payments, government support for R&D, the creation ofquality control centers, certification and insurance of production and products. The implementation of theresearch results will make the organic sector more attractive to farmers, products competitive at the international level and will provide an improvement in the ecological state. The aim of the study is to analyze thecurrent state of organic production in Ukraine and the world, to identify the advantages and disadvantages ofthis sector of the economy, proposals for improving the conditions for its development. As a result of thestudy of the international situation in organic production, we received certain principles and knowledge thatwe can adopt to improve the situation in the organic sector.The practical significance of the study is due to the fact that the introduction of the presented tools tostimulate the development of organic production will increase the demand for organic products, increasecompetitiveness in international markets, improve the environmental situation in the country, as well as attract new farmers-producers to this sector of the economy. В статье рассмотрены преимущества органического производства в экономическом, экологи-ческом и социальных аспектах. Представлен анализ количества украинских производителей операторов за период 2016-2019 годы, статистические данные по экспорту, мировой и европейскийрейтинги по площади земель занятых под органику. Изучено органическое производство в мире, вы-делены основные направления его развития, приоритеты и проблемные стороны. Анализируя опыт ивсе тенденции органического производства в Украине, предложено определенные инструменты егостимулирования, в частности: усовершенствование правового регулирования, льготное кредитованиеи налогообложение, бюджетные выплаты, государственную поддержку НИОКР, создание центровконтроля качества, сертификации и страховании производства и продукции. Внедрение результатовисследования сделает органический сектор более привлекательным для фермеров, продукцию кон-курентоспособной на международном уровне и обеспечит улучшение экологического состояния. Це-лью исследования является анализ современного состояния органического производства в Украине имире, определение преимуществ и недостатков этой сферы экономики, предложения по улучшениюусловий ее развития. В результате исследования международной ситуации в органическом производ-стве, мы получили определенные принципы и знания, которые модем перенять для улучшения ситуа-ции в секторе органики.Практическая значимость исследования обусловлена тем, что внедрение представленныхинструментов стимулирования развития органического производства обеспечит увеличение спросана органическую продукцию, повышение конкурентоспособности на международных рынках, улучше-ние экологического состояния в стране, а так же привлечение новых фермеров-производителей вданный сектор экономики. Odesa National University of Technology 2020-12-29 Article Article application/pdf //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/1918 10.15673/fie.v12i4.1918 Food Industry Economics; Vol 12 No 4 (2020): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 12 № 4 (2020): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 12 № 4 (2020): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ 2312-847X 2411-4111 uk //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/1918/2071 Авторське право (c) 2020 Food Industry Economics |