Статистична оцінка формування зовнішньої торгівлі України готовими харчовими продуктами
В статті розглянуто сучасний стан зовнішньої торгівлі готовими харчовими продуктами на ос-нові методів і прийомів статистичного аналізу. В основу дослідження покладено поділ готових харчо-вих продуктів на дві групи в залежності від характеру їх кінцевого споживання. Досліджено товарну тагеографічну...
Saved in:
| Date: | 2021 |
|---|---|
| Main Authors: | , , , |
| Format: | Article |
| Language: | Ukrainian |
| Published: |
Odesa National University of Technology
2021
|
| Online Access: | //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2006 |
| Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
| Journal Title: | Food Industry Economics |
Institution
Food Industry Economics| Summary: | В статті розглянуто сучасний стан зовнішньої торгівлі готовими харчовими продуктами на ос-нові методів і прийомів статистичного аналізу. В основу дослідження покладено поділ готових харчо-вих продуктів на дві групи в залежності від характеру їх кінцевого споживання. Досліджено товарну тагеографічну структури експорту та імпорту готових харчових продуктів з точки зору значення товарівназваних двох груп в зовнішньоторговельному обороті. Проведено порівняльний аналіз обсягів експо-рту та імпорту в розрізі продуктів харчування – товарні групи 16-22, та товарні групи 23-24, що не яв-ляються такими. Зроблено висновки, що в експорті готових харчових продуктів переважають товари,що не є продуктами харчування людей. Натомість в імпорті переважають саме продукти харчуваннялюдей, що свідчить про наявність певних проблем в забезпеченні внутрішнього ринку цими товарами.Встановлено характер впливу цих двох типів товарних груп на формування торговельного сальдо, таоснові причини перевищення вартості імпорту над експортом. У висновках представлено рекомендаціїстосовно можливостей зростання експорту готових харчових продуктів та зменшення від’ємного саль-до. |
|---|