Екологізація готелів як напрям розвитку готельно- ресторанного бізнесу
Екоготелі – є перспективним напрямом розвитку індустрії гостинності. Південний регіон Украї-ни володіє всіма необхідними ресурсами для створення екоготелів. В статті обґрунтована розробкаконцепції та проектування готелю екологічного спрямування. Попит споживачів на екологічні послугирозміщення значн...
Saved in:
| Date: | 2021 |
|---|---|
| Main Authors: | , , |
| Format: | Article |
| Language: | Ukrainian |
| Published: |
Odesa National University of Technology
2021
|
| Online Access: | //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2136 |
| Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
| Journal Title: | Food Industry Economics |
Institution
Food Industry Economics| Summary: | Екоготелі – є перспективним напрямом розвитку індустрії гостинності. Південний регіон Украї-ни володіє всіма необхідними ресурсами для створення екоготелів. В статті обґрунтована розробкаконцепції та проектування готелю екологічного спрямування. Попит споживачів на екологічні послугирозміщення значно переважає пропозицію. Досліджуються можливі шляхи виконання критеріїв міжна-родної програми Green Key для можливого подальшого отримання сертифікату екологічного засобурозміщення. Розглянуті особливості проектування готелю із використанням сучасних будівельнихенергоефективних технологій. Для контролю та зменшення споживання води пропонуються системиінтелектуального управління та інші заходи скорочення витрат. В готелях південних регіонів доцільновикористовувати сонячну енергію, яку пропонується залучити для нагрівання води за допомогою тер-мосифонних геліосистем. В екоготелі необхідно правильно поводитись з відходами, розподіляти таповторно перероблювати їх. Харчові відходи пропонується компостувати та використовувати в якостідобрив. Частина відходів може відійти компанії з переробки. Для надання харчування пропонуєтьсязаклад локальної кухні, для якого можна використовувати продукцію місцевих фермерів. |
|---|