Екологізація готелів як напрям розвитку готельно- ресторанного бізнесу
Екоготелі – є перспективним напрямом розвитку індустрії гостинності. Південний регіон Украї-ни володіє всіма необхідними ресурсами для створення екоготелів. В статті обґрунтована розробкаконцепції та проектування готелю екологічного спрямування. Попит споживачів на екологічні послугирозміщення значн...
Gespeichert in:
| Datum: | 2021 |
|---|---|
| Hauptverfasser: | , , |
| Format: | Artikel |
| Sprache: | Ukrainian |
| Veröffentlicht: |
Odesa National University of Technology
2021
|
| Online Zugang: | //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2136 |
| Tags: |
Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
|
| Назва журналу: | Food Industry Economics |
Institution
Food Industry Economics| id |
oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-2136 |
|---|---|
| record_format |
ojs |
| spelling |
oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-21362021-10-25T15:51:28Z Екологізація готелів як напрям розвитку готельно- ресторанного бізнесу Hotel greening as a direction of hotel and restaurant business development Тітомир, Л. А. Коротич, О. М. Халілова-Чуваєва, Ю. О. Екоготелі – є перспективним напрямом розвитку індустрії гостинності. Південний регіон Украї-ни володіє всіма необхідними ресурсами для створення екоготелів. В статті обґрунтована розробкаконцепції та проектування готелю екологічного спрямування. Попит споживачів на екологічні послугирозміщення значно переважає пропозицію. Досліджуються можливі шляхи виконання критеріїв міжна-родної програми Green Key для можливого подальшого отримання сертифікату екологічного засобурозміщення. Розглянуті особливості проектування готелю із використанням сучасних будівельнихенергоефективних технологій. Для контролю та зменшення споживання води пропонуються системиінтелектуального управління та інші заходи скорочення витрат. В готелях південних регіонів доцільновикористовувати сонячну енергію, яку пропонується залучити для нагрівання води за допомогою тер-мосифонних геліосистем. В екоготелі необхідно правильно поводитись з відходами, розподіляти таповторно перероблювати їх. Харчові відходи пропонується компостувати та використовувати в якостідобрив. Частина відходів може відійти компанії з переробки. Для надання харчування пропонуєтьсязаклад локальної кухні, для якого можна використовувати продукцію місцевих фермерів. Eco-hotels are a promising direction of the hospitality industry development. The southern region ofUkraine has all the necessary resources to create eco-hotels. The development of the concept and design ofan ecological hotel has been substantiated in the article. The consumer demand for ecological accommoda tion services significantly exceeds the supply, which is proved by the conducted surveys and analysis of thehotel services market. There are several hotels in the region that strive for environmental friendliness, but donot fulfill international conditions. Possible ways of fulfilling the criteria of the international Green Key program are being investigated to further obtain a certificate of an ecological accommodation. The concept of anecohotel begins with environmental management and personnel environmental education. Environmentalpolicy is about attracting consumers. The features of hotel design using modern energy-efficient buildingtechnologies, which are already used in the world and in Ukraine, have been considered. Intelligent watermanagement systems and other waste reduction measures have been proposed to control and reduce waterconsumption. In south regional hotels, it is advisable to use solar energy, which is proposed to be attractedto heat water using thermosiphon solar systems. In an eco-hotel, it is necessary to properly handle waste,distribute and recycle it. Food waste is proposed to be composted and used as fertilizer. Some of the wastecan be collected by a recycling company. To provide meals, a local cuisine establishment is proposed, localfarmers products can be used. Sustainability has become a mandatory component of a hotel product in asuccessful hotel business. Hotels must strive for sustainability in order to comply with the international sustainability agenda. The creation of an eco-hotel is economically and socially efficient, thanks to the use ofenergy efficient technologies, the preservation of natural resources and the community ecological education. Odesa National University of Technology 2021-10-24 Article Article application/pdf //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2136 10.15673/fie.v13i3.2136 Food Industry Economics; Vol 13 No 3 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 13 № 3 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 13 № 3 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ 2312-847X 2411-4111 10.15673/ехп.v13i3 uk //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2136/2322 Авторське право (c) 2021 Food Industry Economics |
| institution |
Food Industry Economics |
| baseUrl_str |
|
| datestamp_date |
2021-10-25T15:51:28Z |
| collection |
OJS |
| language |
Ukrainian |
| format |
Article |
| author |
Тітомир, Л. А. Коротич, О. М. Халілова-Чуваєва, Ю. О. |
| spellingShingle |
Тітомир, Л. А. Коротич, О. М. Халілова-Чуваєва, Ю. О. Екологізація готелів як напрям розвитку готельно- ресторанного бізнесу |
| author_facet |
Тітомир, Л. А. Коротич, О. М. Халілова-Чуваєва, Ю. О. |
| author_sort |
Тітомир, Л. А. |
| title |
Екологізація готелів як напрям розвитку готельно- ресторанного бізнесу |
| title_short |
Екологізація готелів як напрям розвитку готельно- ресторанного бізнесу |
| title_full |
Екологізація готелів як напрям розвитку готельно- ресторанного бізнесу |
| title_fullStr |
Екологізація готелів як напрям розвитку готельно- ресторанного бізнесу |
| title_full_unstemmed |
Екологізація готелів як напрям розвитку готельно- ресторанного бізнесу |
| title_sort |
екологізація готелів як напрям розвитку готельно- ресторанного бізнесу |
| title_alt |
Hotel greening as a direction of hotel and restaurant business development |
| description |
Екоготелі – є перспективним напрямом розвитку індустрії гостинності. Південний регіон Украї-ни володіє всіма необхідними ресурсами для створення екоготелів. В статті обґрунтована розробкаконцепції та проектування готелю екологічного спрямування. Попит споживачів на екологічні послугирозміщення значно переважає пропозицію. Досліджуються можливі шляхи виконання критеріїв міжна-родної програми Green Key для можливого подальшого отримання сертифікату екологічного засобурозміщення. Розглянуті особливості проектування готелю із використанням сучасних будівельнихенергоефективних технологій. Для контролю та зменшення споживання води пропонуються системиінтелектуального управління та інші заходи скорочення витрат. В готелях південних регіонів доцільновикористовувати сонячну енергію, яку пропонується залучити для нагрівання води за допомогою тер-мосифонних геліосистем. В екоготелі необхідно правильно поводитись з відходами, розподіляти таповторно перероблювати їх. Харчові відходи пропонується компостувати та використовувати в якостідобрив. Частина відходів може відійти компанії з переробки. Для надання харчування пропонуєтьсязаклад локальної кухні, для якого можна використовувати продукцію місцевих фермерів. |
| publisher |
Odesa National University of Technology |
| publishDate |
2021 |
| url |
//journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2136 |
| work_keys_str_mv |
AT títomirla ekologízacíâgotelívâknaprâmrozvitkugotelʹnorestorannogobíznesu AT korotičom ekologízacíâgotelívâknaprâmrozvitkugotelʹnorestorannogobíznesu AT halílovačuvaêvaûo ekologízacíâgotelívâknaprâmrozvitkugotelʹnorestorannogobíznesu AT títomirla hotelgreeningasadirectionofhotelandrestaurantbusinessdevelopment AT korotičom hotelgreeningasadirectionofhotelandrestaurantbusinessdevelopment AT halílovačuvaêvaûo hotelgreeningasadirectionofhotelandrestaurantbusinessdevelopment |
| first_indexed |
2025-09-24T17:25:48Z |
| last_indexed |
2025-09-24T17:25:48Z |
| _version_ |
1850411296242008064 |