Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора

The purpose of the article is to propose the indicators for the evaluation and monitoring activity, thedeveloping structure and functioning of business incubators located in the academic environment whichwould allow the organization of internal and external processes for researchers and students. Th...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Date:2021
Main Author: Дога – Мірзак, М.
Format: Article
Language:English
Published: Odesa National University of Technology 2021
Online Access://journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2190
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Journal Title:Food Industry Economics

Institution

Food Industry Economics
id oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-2190
record_format ojs
institution Food Industry Economics
baseUrl_str
datestamp_date 2021-12-30T11:27:04Z
collection OJS
language English
format Article
author Дога – Мірзак, М.
spellingShingle Дога – Мірзак, М.
Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора
author_facet Дога – Мірзак, М.
author_sort Дога – Мірзак, М.
title Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора
title_short Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора
title_full Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора
title_fullStr Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора
title_full_unstemmed Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора
title_sort показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора
title_alt Indicators for the evaluation and monitoring activity оf the university incubator
description The purpose of the article is to propose the indicators for the evaluation and monitoring activity, thedeveloping structure and functioning of business incubators located in the academic environment whichwould allow the organization of internal and external processes for researchers and students. The success ofa business incubator in the university environment represents primarily its value for the university and for theeconomic environment and the ability to react quickly to changing conditions inside and outside and developing the entrepreneurial ecosystem at national level. The degree of development of university incubators, thecapacity and quality of their functioning depends not only on the intensity of the support of the environment inwhich they operate, but also on their efficiency through attractiveness, promoting viable businesses and atthe same time being an alternative source of financing and propelling potential entrepreneurs.
publisher Odesa National University of Technology
publishDate 2021
url //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2190
work_keys_str_mv AT dogamírzakm indicatorsfortheevaluationandmonitoringactivityoftheuniversityincubator
AT dogamírzakm pokaznikiocínkitamonítoringudíâlʹnostíuníversitetsʹkogoínkubatora
first_indexed 2025-09-24T17:25:48Z
last_indexed 2025-09-24T17:25:48Z
_version_ 1844167047962951680
spelling oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-21902021-12-30T11:27:04Z Indicators for the evaluation and monitoring activity оf the university incubator Показники оцінки та моніторингу діяльності університетського інкубатора Дога – Мірзак, М. The purpose of the article is to propose the indicators for the evaluation and monitoring activity, thedeveloping structure and functioning of business incubators located in the academic environment whichwould allow the organization of internal and external processes for researchers and students. The success ofa business incubator in the university environment represents primarily its value for the university and for theeconomic environment and the ability to react quickly to changing conditions inside and outside and developing the entrepreneurial ecosystem at national level. The degree of development of university incubators, thecapacity and quality of their functioning depends not only on the intensity of the support of the environment inwhich they operate, but also on their efficiency through attractiveness, promoting viable businesses and atthe same time being an alternative source of financing and propelling potential entrepreneurs. Мета статті полягала у розробці показників для здійснення оціночно-моніторингової діяльнос-ті та пропозицій щодо структури розвитку та функціонування бізнес-інкубаторів, розташованих в ака-демічному середовищі, які б дозволили організувати внутрішні та зовнішні процеси науковців та сту-дентів. Успіх бізнес-інкубатора в університетському середовищі представляє його цінність насампереддля університету та економічного середовища і водночас здатність швидко реагувати на мінливі ум о-ви всередині та зовні, тим самим стимулюючи та розвиваючи підприємницьку екосистему на націона-льному рівні. Ступінь розвитку університетських інкубаторів, потужність та якість їхньої роботи зале-жать не тільки від інтенсивності підтримки університетського середовища в якому вони працюють, алей від їхньої ефективності за рахунок привабливості, просування життєздатного бізнесу і, водночас, єальтернативним джерелом фінансування та стимулювання потенційних підприємців. У статті запро-поновано дві групи показників оцінки продуктивності та ефективності бізнес-інкубаторів залежно відджерела статистичних даних: показники як об'єктивне джерело даних за офіційною статистикою таіндикатори, отримані в результаті інтерв'ю, опитувань співробітників, що працюють з університетом таінкубатором, розташованими в одному середовищі або підприємствах, як інкубованих, так і неінкубо-ваних. Для оцінки ефективності діяльності та розвитку Університетського інкубатора запропоновановикористовувати метод інтегрального індексу, розрахованого як середнє геометричне зміни окремихпоказників за станом і розвитком підприємств у межах бізнес-інкубатора. Запропоновано використан-ня п’яти показників із тактичною метою, закладеною у стратегічні цілі створення та розвитку малого тасереднього бізнесу в рамках університетських інкубаторів, що охоплюють наступні Інтегральний індек-си: створення та моніторингу інкубованих підприємств; ефективного використання фінансових ресур-сів, ефективного використання людських ресурсів; характеристики університетського середовища;ефективного використання та просування інновацій. Оцінку фінансової стійкості інкубатора та ситуації,орієнтованої на доступ та ефективного використання фінансових ресурсів, запропоновано розрахува-ти за допомогою Інтегрального індексу використання фінансових ресурсів підприємствами, що пра-цюють у бізнес-інкубаторах, та самим бізнес-інкубатором. Odesa National University of Technology 2021-12-30 Article Article application/pdf //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2190 10.15673/fie.v13i4.2190 Food Industry Economics; Vol 13 No 4 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 13 № 4 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 13 № 4 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ 2312-847X 2411-4111 10.15673/ехп.v13i4 en //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2190/2379 Авторське право (c) 2021 Food Industry Economics