Логістика функціональних областей: теоретичні підходи - Ніколюк, О. В.; Соколюк, К. Ю.; Димбовська, Л. І. (Odesa National University of Technology, 2021)
У статті сформульовано універсальні теоретико-методологічні засади логістичного підходу,який використовується для вирішення різних завдань стратегічного управління підприємствами. За-пропоновано засади теорії кадрової логістики, насамперед концептуальні й науково-методичні поло-ження щодо забезпечення організації і підвищення результативності використання персоналу підпри-ємств на відповідних методологічних засадах імплементації логістичного підходу. Визначено, що логі-стичний підхід є важливою складовою у забезпеченні адаптивності підприємств до зовнішнього сере-довища. Встановлено, що формування логістичних систем в комерції передбачає інтеграцію системруху товарно-матеріальних потоків на основі координації всіх процесів товаропросування, починаючивід закупівель товарів і закінчуючи поставкою їх споживачам, інтеграції управління товарними потока-ми, єдиної технології матеріального потоку, разом із комплексом послуг, що надаються клієнтам тор-говельного підприємства, адаптації логістичних систем до зміни зовнішнього та внутрішнього середо-вища комерційної логістики, раціональної організації всіх елементів комерційної логістики, забезпе-чення їх сумісності в організаційному і технологічному плані та інше.