Аналіз міжнародного ринку готельних послуг: проблеми і тенденції розвитку

Індустрія гостинності є однією з найактивніших у світі, тому завжди змінюється та перебуває упошуках нового. У статті досліджено стан сучасного ринку готельних послуг, проаналізовано сучаснісвітові тенденції індустрії гостинності. Окреслено питому вагу ночівлі туристів в закладах розміщенняЄвропейсь...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2021
Автори: Добрянська, Н. А., Саркісян, Г. О., Ніколюк, О. В., Єланська, К. В.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Odesa National University of Technology 2021
Онлайн доступ://journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2193
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Food Industry Economics

Репозитарії

Food Industry Economics
id oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-2193
record_format ojs
spelling oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-21932021-12-30T11:27:04Z Аналіз міжнародного ринку готельних послуг: проблеми і тенденції розвитку Analysis of the international market of hotel services: problems and development trends Добрянська, Н. А. Саркісян, Г. О. Ніколюк, О. В. Єланська, К. В. Індустрія гостинності є однією з найактивніших у світі, тому завжди змінюється та перебуває упошуках нового. У статті досліджено стан сучасного ринку готельних послуг, проаналізовано сучаснісвітові тенденції індустрії гостинності. Окреслено питому вагу ночівлі туристів в закладах розміщенняЄвропейського регіону, для детального аналізу були використані показники Євростату. Так більшістьприпадає на готелі та схожі заклади розміщення, а найменша кількість на кемпінги та трейлери. Про-ведено аналіз динаміки показників кількості ночівель, які провели туристи в закладах розміщення вЄвропейському регіоні, в результаті, в період з 2010 по 2019 роки, спостерігається позитивна динамі-ка. Визначено, що під впливом пандемії COVID-19, змінились побажання, щодо споживання готельнихпослуг, більшість клієнтів закладів розміщення бажають бачити збільшення кількості прибирань тадезінфекції приміщення, дотримання соціальної дистанції та тимчасове припинення деяких видів го-тельного сервіс: СПА, казино, ресторан. Розглянуто, що сьогодні велика кількість мандрівників під часбронювання віддає перевагу мобільним додаткам готелю, а левова частка бронювань здійснюєтьсячерез мобільні пристрої. Прогнозується, що скоро третина замовлень турів буде здійснюватися такожчерез мобільні пристрої. Обрані шляхи для покрашення функціонування ринку готельних послуг The article examines the state of the modern hotel services market, analyzes the current globaltrends in the hospitality industry. The international hotel services market is constantly changing under theinfluence of various factors: globalization, strengthening of the automation of technological processes, thecreation of innovative technologies, the COVID-19 pandemic. Therefore, the issues of the hotel servicesmarket and their modernization will always be relevant. This market needs constant monitoring of data todevelop solutions to improve the process of providing hospitality services. The share of accommodationstays of tourists in the places of residence of the European region has been indicated, Eurostat indicatorswere used for the detailed analysis. So most accommodations are in hotels and similar establishments, and the least number are in camping’s and trailers. The modern tendencies of the market, its problems havebeen reflected. The analysis of the dynamics of the number of nights spent by tourists in restaurants in theEuropean region, has been carried out as a result, in the period from 2010 to 2019, there is a positive trend.It has been determined that under the influence of the COVID-19 pandemic, wishes regarding the consumption of hotel services have changed, most customers want to see an increase in cleaning and disinfection ofpremises, social distance and temporary cessation of some hotel services: spa, casino, restaurant. It hasbeen analyzed that today a large number of travelers prefer the hotel's mobile applications when booking,and the lion's share of bookings are made via mobile devices. It is projected that soon a third of tour orderswill also be made via mobile devices. The ways have been chosen to improve the functioning of the hotelservices market. Odesa National University of Technology 2021-12-30 Article Article application/pdf //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2193 10.15673/fie.v13i4.2193 Food Industry Economics; Vol 13 No 4 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 13 № 4 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 13 № 4 (2021): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ 2312-847X 2411-4111 10.15673/ехп.v13i4 uk //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2193/2382 Авторське право (c) 2021 Food Industry Economics
institution Food Industry Economics
baseUrl_str
datestamp_date 2021-12-30T11:27:04Z
collection OJS
language Ukrainian
format Article
author Добрянська, Н. А.
Саркісян, Г. О.
Ніколюк, О. В.
Єланська, К. В.
spellingShingle Добрянська, Н. А.
Саркісян, Г. О.
Ніколюк, О. В.
Єланська, К. В.
Аналіз міжнародного ринку готельних послуг: проблеми і тенденції розвитку
author_facet Добрянська, Н. А.
Саркісян, Г. О.
Ніколюк, О. В.
Єланська, К. В.
author_sort Добрянська, Н. А.
title Аналіз міжнародного ринку готельних послуг: проблеми і тенденції розвитку
title_short Аналіз міжнародного ринку готельних послуг: проблеми і тенденції розвитку
title_full Аналіз міжнародного ринку готельних послуг: проблеми і тенденції розвитку
title_fullStr Аналіз міжнародного ринку готельних послуг: проблеми і тенденції розвитку
title_full_unstemmed Аналіз міжнародного ринку готельних послуг: проблеми і тенденції розвитку
title_sort аналіз міжнародного ринку готельних послуг: проблеми і тенденції розвитку
title_alt Analysis of the international market of hotel services: problems and development trends
description Індустрія гостинності є однією з найактивніших у світі, тому завжди змінюється та перебуває упошуках нового. У статті досліджено стан сучасного ринку готельних послуг, проаналізовано сучаснісвітові тенденції індустрії гостинності. Окреслено питому вагу ночівлі туристів в закладах розміщенняЄвропейського регіону, для детального аналізу були використані показники Євростату. Так більшістьприпадає на готелі та схожі заклади розміщення, а найменша кількість на кемпінги та трейлери. Про-ведено аналіз динаміки показників кількості ночівель, які провели туристи в закладах розміщення вЄвропейському регіоні, в результаті, в період з 2010 по 2019 роки, спостерігається позитивна динамі-ка. Визначено, що під впливом пандемії COVID-19, змінились побажання, щодо споживання готельнихпослуг, більшість клієнтів закладів розміщення бажають бачити збільшення кількості прибирань тадезінфекції приміщення, дотримання соціальної дистанції та тимчасове припинення деяких видів го-тельного сервіс: СПА, казино, ресторан. Розглянуто, що сьогодні велика кількість мандрівників під часбронювання віддає перевагу мобільним додаткам готелю, а левова частка бронювань здійснюєтьсячерез мобільні пристрої. Прогнозується, що скоро третина замовлень турів буде здійснюватися такожчерез мобільні пристрої. Обрані шляхи для покрашення функціонування ринку готельних послуг
publisher Odesa National University of Technology
publishDate 2021
url //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2193
work_keys_str_mv AT dobrânsʹkana analízmížnarodnogorinkugotelʹnihposlugproblemiítendencíírozvitku
AT sarkísângo analízmížnarodnogorinkugotelʹnihposlugproblemiítendencíírozvitku
AT níkolûkov analízmížnarodnogorinkugotelʹnihposlugproblemiítendencíírozvitku
AT êlansʹkakv analízmížnarodnogorinkugotelʹnihposlugproblemiítendencíírozvitku
AT dobrânsʹkana analysisoftheinternationalmarketofhotelservicesproblemsanddevelopmenttrends
AT sarkísângo analysisoftheinternationalmarketofhotelservicesproblemsanddevelopmenttrends
AT níkolûkov analysisoftheinternationalmarketofhotelservicesproblemsanddevelopmenttrends
AT êlansʹkakv analysisoftheinternationalmarketofhotelservicesproblemsanddevelopmenttrends
first_indexed 2025-09-24T17:25:49Z
last_indexed 2025-09-24T17:25:49Z
_version_ 1850411309999325184