Механізми регулювання підприємницької діяльності суб’єктів національної економіки на основі трансформаційних змін в сучасних ринкових умовах
Стаття присвячена дослідженню напрямів регулювання підприємницької діяльності такого ва-жливого суб’єкту національної економіки, як харчова промисловість, через застосування механізмустратегічної реструктуризації, яка враховує фактори впливу всього спектру глобалізаційних процесівта агресивних змін...
Saved in:
| Date: | 2022 |
|---|---|
| Main Author: | |
| Format: | Article |
| Language: | Ukrainian |
| Published: |
Odesa National University of Technology
2022
|
| Online Access: | //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2216 |
| Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
| Journal Title: | Food Industry Economics |
Institution
Food Industry Economics| Summary: | Стаття присвячена дослідженню напрямів регулювання підприємницької діяльності такого ва-жливого суб’єкту національної економіки, як харчова промисловість, через застосування механізмустратегічної реструктуризації, яка враховує фактори впливу всього спектру глобалізаційних процесівта агресивних змін зовнішнього середовища на національну економіку. Обґрунтовано, що для забез-печення конкурентоспроможності та ефективності функціонування суб’єктів національної економікиУкраїни, необхідним є механізм застосування стратегічної реструктуризації на підставі дії принципуімпаритету. Розроблено концепцію імпаритетної реструктуризації суб’єктів харчової промисловостіУкраїни на базі системи принципів, головним з яких є принцип імпаритету (нерівність, захист від нега-тивного впливу дії всього спектру екзогенних і ендогенних факторів), відповідно до макроцілей, які за-безпечують вирішення загальнодержавних завдань економічного розвитку країни (економічна і про-довольча безпека, конкурентоспроможність національної економіки). |
|---|