Методичні рекомендації до оцінки соціально відповідального бізнесу в переробній промисловості України на засадах екологізації

У статті обґрунтовано доцільність оцінки екологічної компоненти соціально відповідального біз-несу на макрорівні в координатах сталого розвитку держави відповідно до сучасного наукового підходу.Розроблено методичні рекомендації до оцінки соціальної відповідальності суб’єктів переробної промис-ловост...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Datum:2022
1. Verfasser: Нікішина, О. В.
Format: Artikel
Sprache:Ukrainian
Veröffentlicht: Odesa National University of Technology 2022
Online Zugang://journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/2270
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
Назва журналу:Food Industry Economics

Institution

Food Industry Economics
Beschreibung
Zusammenfassung:У статті обґрунтовано доцільність оцінки екологічної компоненти соціально відповідального біз-несу на макрорівні в координатах сталого розвитку держави відповідно до сучасного наукового підходу.Розроблено методичні рекомендації до оцінки соціальної відповідальності суб’єктів переробної промис-ловості та систему економіко-екологічних індикаторів сталого розвитку. Авторський внесок в оціночнусистему визначається секторальними індикаторами ресурсної та екологічної ємності валової доданоївартості, а також специфічними індикаторами, що поєднують інвестиційну та екологічну складові. Наоснові розроблених методичних рекомендацій проведено оцінку екологічної компоненти соціально від-повідального бізнесу в переробній промисловості України, експертну та комплексну оцінку позиціюваннясектору за його внеском у сталий розвиток держави. Визначено сучасні тренди сталого розвитку пере-робного сектору, обґрунтовано головні напрями і заходи розвитку соціально відповідального бізнесу вумовах нестабільності.