Модель поведінки споживачів готельних і ресторанних послуг в умовах кризи й інформатизації суспільства - Жигулін, О. А. (Odesa National University of Technology, 2022)
Мотивами поведінки споживачів готельних і ресторанних послуг під час глобальних кризовихявищ й інформатизації суспільства є задоволення «фізіологічних» потреб у харчуванні (їдальні самоо-бслуговування й підприємства «швидкої їжі»), потреб в безпеці (індустрія гостинності, фабрики-кухні,кафе) і потреб в спілкуванні, повазі й самовираженні (ресторани, бари, нічні клуби, дома чайних тра-дицій). Обґрунтовано, що основними споживчими властивостями послуг і виробів перелічених группідприємств є «економність», «якість», «інноваційно-креативна диференціація», відповідно. Розроб-лено модель поведінки споживачів готельних і ресторанних послуг в умовах кризи й інформатизаціїсуспільства, а також систему методів управління задоволенням їх потреб. Доведено, що у кожномутоварі споживача цікавть його і «економність», і «якість», і «інноваційно-креативна диференціація».Однак, одну з властивостей він виділяє як основну для подальшого вибору.