Сохранность меристем винограда и картофеля при использовании режимов быстрого замораживания

The effect of the rapid freezing method using PVS2 vitrifying solution on potato and grape meristems was under study. There were presented the results of meristem integrity to the 5th day of culturing after cryopreservation.

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2004
Автор: Shevchenko, N. A.
Формат: Стаття
Мова:English
Опубліковано: Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine 2004
Теми:
Онлайн доступ:https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/657
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Problems of Cryobiology and Cryomedicine

Репозитарії

Problems of Cryobiology and Cryomedicine
id oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-657
record_format ojs
spelling oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-6572025-01-24T04:13:14Z Integrity of Grape and Potato Meristems Using Rapid Freezing Regimens Сохранность меристем винограда и картофеля при использовании режимов быстрого замораживания Сохранность меристем винограда и картофеля при использовании режимов быстрого замораживания Shevchenko, N. A. меристема дегидратация криоконсервирование витрифицирующийся раствор быстрое замораживание плазмолиз meristem dehydration cryopreservation vitrifying solution rapid freezing plasmolysis меристема дегідратація кріоконсервування розчин для вітрифікації швидке заморожування плазмоліз The effect of the rapid freezing method using PVS2 vitrifying solution on potato and grape meristems was under study. There were presented the results of meristem integrity to the 5th day of culturing after cryopreservation. Исследовали влияние метода быстрого замораживания с использованием витрифицирующегося раствора PVS2 на меристемы картофеля и винограда. Приведены результаты сохранности меристем на 5-е сутки культивирования после криоконсервирования. Досліджували вплив методу швидкого заморожування з використанням розчину для вітрифікації PVS2 на меристеми картоплі та винограду. Наведено результати цілості меристем на 5-ту добу культивування після кріоконсервування. Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine 2004-12-15 Article Article Research article application/pdf https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/657 Problems of Cryobiology and Cryomedicine; No. 4 (2004): Problems of Cryobiology; 30-33 Проблемы криобиологии и криомедицины; № 4 (2004): Problems of Cryobiology; 30-33 Проблеми кріобіології і кріомедицини; № 4 (2004): Problems of Cryobiology; 30-33 2518-7376 2307-6143 en https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/657/690 Copyright (c) 2020 N. A. Shevchenko https://creativecommons.org/licenses/by/4.0
institution Problems of Cryobiology and Cryomedicine
baseUrl_str
datestamp_date 2025-01-24T04:13:14Z
collection OJS
language English
topic меристема
дегідратація
кріоконсервування
розчин для вітрифікації
швидке заморожування
плазмоліз
spellingShingle меристема
дегідратація
кріоконсервування
розчин для вітрифікації
швидке заморожування
плазмоліз
Shevchenko, N. A.
Сохранность меристем винограда и картофеля при использовании режимов быстрого замораживания
topic_facet меристема
дегидратация
криоконсервирование
витрифицирующийся раствор
быстрое замораживание
плазмолиз
meristem
dehydration
cryopreservation
vitrifying solution
rapid freezing
plasmolysis
меристема
дегідратація
кріоконсервування
розчин для вітрифікації
швидке заморожування
плазмоліз
format Article
author Shevchenko, N. A.
author_facet Shevchenko, N. A.
author_sort Shevchenko, N. A.
title Сохранность меристем винограда и картофеля при использовании режимов быстрого замораживания
title_short Сохранность меристем винограда и картофеля при использовании режимов быстрого замораживания
title_full Сохранность меристем винограда и картофеля при использовании режимов быстрого замораживания
title_fullStr Сохранность меристем винограда и картофеля при использовании режимов быстрого замораживания
title_full_unstemmed Сохранность меристем винограда и картофеля при использовании режимов быстрого замораживания
title_sort ð¡ð¾ñ…ñ€ð°ð½ð½ð¾ññ‚ñœ ð¼ðµñ€ð¸ññ‚ðµð¼ ð²ð¸ð½ð¾ð³ñ€ð°ð´ð° ð¸ ðºð°ñ€ñ‚ð¾ñ„ðµð»ñ ð¿ñ€ð¸ ð¸ñð¿ð¾ð»ñœð·ð¾ð²ð°ð½ð¸ð¸ ñ€ðµð¶ð¸ð¼ð¾ð² ð±ñ‹ññ‚ñ€ð¾ð³ð¾ ð·ð°ð¼ð¾ñ€ð°ð¶ð¸ð²ð°ð½ð¸ñ
title_alt Integrity of Grape and Potato Meristems Using Rapid Freezing Regimens
Сохранность меристем винограда и картофеля при использовании режимов быстрого замораживания
description The effect of the rapid freezing method using PVS2 vitrifying solution on potato and grape meristems was under study. There were presented the results of meristem integrity to the 5th day of culturing after cryopreservation.
publisher Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine
publishDate 2004
url https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/657
work_keys_str_mv AT shevchenkona integrityofgrapeandpotatomeristemsusingrapidfreezingregimens
AT shevchenkona ðð3⁄4nnðð1⁄2ð1⁄2ð3⁄4nnnœð1⁄4ðμnðnnðμð1⁄4ð2ðð1⁄2ð3⁄4ð3nðððððoðnnð3⁄4nðμðnðnððnðð3⁄4ðnœðð3⁄4ð2ðð1⁄2ððnðμððð1⁄4ð3⁄4ð2ðnnnnð3⁄4ð3ð3⁄4ððð1⁄4ð3⁄4nðððð2ðð1⁄2ðn
first_indexed 2024-09-01T17:48:20Z
last_indexed 2025-01-24T04:44:40Z
_version_ 1822104099011690496