СохранноÑÑ‚ÑŒ мериÑтем винограда и ÐºÐ°Ñ€Ñ‚Ð¾Ñ„ÐµÐ»Ñ Ð¿Ñ€Ð¸ иÑпользовании режимов быÑтрого замораживаниÑ
The effect of the rapid freezing method using PVS2 vitrifying solution on potato and grape meristems was under study. There were presented the results of meristem integrity to the 5th day of culturing after cryopreservation.
Збережено в:
Дата: | 2004 |
---|---|
Автор: | |
Формат: | Стаття |
Мова: | English |
Опубліковано: |
Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine
2004
|
Теми: | |
Онлайн доступ: | https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/657 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Problems of Cryobiology and Cryomedicine |
Репозитарії
Problems of Cryobiology and Cryomedicineid |
oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-657 |
---|---|
record_format |
ojs |
spelling |
oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-6572025-01-24T04:13:14Z Integrity of Grape and Potato Meristems Using Rapid Freezing Regimens СохранноÑÑ‚ÑŒ мериÑтем винограда и ÐºÐ°Ñ€Ñ‚Ð¾Ñ„ÐµÐ»Ñ Ð¿Ñ€Ð¸ иÑпользовании режимов быÑтрого Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð°Ð¶Ð¸Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ Ð¡Ð¾Ñ…Ñ€Ð°Ð½Ð½Ð¾ÑÑ‚ÑŒ мериÑтем винограда и ÐºÐ°Ñ€Ñ‚Ð¾Ñ„ÐµÐ»Ñ Ð¿Ñ€Ð¸ иÑпользовании режимов быÑтрого Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð°Ð¶Ð¸Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ Shevchenko, N. A. мериÑтема Ð´ÐµÐ³Ð¸Ð´Ñ€Ð°Ñ‚Ð°Ñ†Ð¸Ñ ÐºÑ€Ð¸Ð¾ÐºÐ¾Ð½Ñервирование витрифицирующийÑÑ Ñ€Ð°Ñтвор быÑтрое замораживание плазмолиз meristem dehydration cryopreservation vitrifying solution rapid freezing plasmolysis мериÑтема Ð´ÐµÐ³Ñ–Ð´Ñ€Ð°Ñ‚Ð°Ñ†Ñ–Ñ ÐºÑ€Ñ–Ð¾ÐºÐ¾Ð½ÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ñ€Ð¾Ð·Ñ‡Ð¸Ð½ Ð´Ð»Ñ Ð²Ñ–Ñ‚Ñ€Ð¸Ñ„Ñ–ÐºÐ°Ñ†Ñ–Ñ— швидке Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð¶ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð¿Ð»Ð°Ð·Ð¼Ð¾Ð»Ñ–Ð· The effect of the rapid freezing method using PVS2 vitrifying solution on potato and grape meristems was under study. There were presented the results of meristem integrity to the 5th day of culturing after cryopreservation. ИÑÑледовали влиÑние метода быÑтрого Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð°Ð¶Ð¸Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ Ñ Ð¸Ñпользованием витрифицирующегоÑÑ Ñ€Ð°Ñтвора PVS2 на мериÑтемы ÐºÐ°Ñ€Ñ‚Ð¾Ñ„ÐµÐ»Ñ Ð¸ винограда. Приведены результаты ÑохранноÑти мериÑтем на 5-е Ñутки ÐºÑƒÐ»ÑŒÑ‚Ð¸Ð²Ð¸Ñ€Ð¾Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ Ð¿Ð¾Ñле криоконÑервированиÑ. ДоÑліджували вплив методу швидкого Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð¶ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð· викориÑтаннÑм розчину Ð´Ð»Ñ Ð²Ñ–Ñ‚Ñ€Ð¸Ñ„Ñ–ÐºÐ°Ñ†Ñ–Ñ— PVS2 на мериÑтеми картоплі та винограду. Ðаведено результати цілоÑÑ‚Ñ– мериÑтем на 5-ту добу ÐºÑƒÐ»ÑŒÑ‚Ð¸Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð¿Ñ–ÑÐ»Ñ ÐºÑ€Ñ–Ð¾ÐºÐ¾Ð½ÑервуваннÑ. Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine 2004-12-15 Article Article Research article application/pdf https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/657 Problems of Cryobiology and Cryomedicine; No. 4 (2004): Problems of Cryobiology; 30-33 Проблемы криобиологии и криомедицины; № 4 (2004): Problems of Cryobiology; 30-33 Проблеми кріобіології і кріомедицини; № 4 (2004): Problems of Cryobiology; 30-33 2518-7376 2307-6143 en https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/657/690 Copyright (c) 2020 N. A. Shevchenko https://creativecommons.org/licenses/by/4.0 |
institution |
Problems of Cryobiology and Cryomedicine |
baseUrl_str |
|
datestamp_date |
2025-01-24T04:13:14Z |
collection |
OJS |
language |
English |
topic |
мериÑтема Ð´ÐµÐ³Ñ–Ð´Ñ€Ð°Ñ‚Ð°Ñ†Ñ–Ñ ÐºÑ€Ñ–Ð¾ÐºÐ¾Ð½ÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ñ€Ð¾Ð·Ñ‡Ð¸Ð½ Ð´Ð»Ñ Ð²Ñ–Ñ‚Ñ€Ð¸Ñ„Ñ–ÐºÐ°Ñ†Ñ–Ñ— швидке Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð¶ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð¿Ð»Ð°Ð·Ð¼Ð¾Ð»Ñ–Ð· |
spellingShingle |
мериÑтема Ð´ÐµÐ³Ñ–Ð´Ñ€Ð°Ñ‚Ð°Ñ†Ñ–Ñ ÐºÑ€Ñ–Ð¾ÐºÐ¾Ð½ÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ñ€Ð¾Ð·Ñ‡Ð¸Ð½ Ð´Ð»Ñ Ð²Ñ–Ñ‚Ñ€Ð¸Ñ„Ñ–ÐºÐ°Ñ†Ñ–Ñ— швидке Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð¶ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð¿Ð»Ð°Ð·Ð¼Ð¾Ð»Ñ–Ð· Shevchenko, N. A. СохранноÑÑ‚ÑŒ мериÑтем винограда и ÐºÐ°Ñ€Ñ‚Ð¾Ñ„ÐµÐ»Ñ Ð¿Ñ€Ð¸ иÑпользовании режимов быÑтрого Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð°Ð¶Ð¸Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ |
topic_facet |
мериÑтема Ð´ÐµÐ³Ð¸Ð´Ñ€Ð°Ñ‚Ð°Ñ†Ð¸Ñ ÐºÑ€Ð¸Ð¾ÐºÐ¾Ð½Ñервирование витрифицирующийÑÑ Ñ€Ð°Ñтвор быÑтрое замораживание плазмолиз meristem dehydration cryopreservation vitrifying solution rapid freezing plasmolysis мериÑтема Ð´ÐµÐ³Ñ–Ð´Ñ€Ð°Ñ‚Ð°Ñ†Ñ–Ñ ÐºÑ€Ñ–Ð¾ÐºÐ¾Ð½ÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ñ€Ð¾Ð·Ñ‡Ð¸Ð½ Ð´Ð»Ñ Ð²Ñ–Ñ‚Ñ€Ð¸Ñ„Ñ–ÐºÐ°Ñ†Ñ–Ñ— швидке Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð¶ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð¿Ð»Ð°Ð·Ð¼Ð¾Ð»Ñ–Ð· |
format |
Article |
author |
Shevchenko, N. A. |
author_facet |
Shevchenko, N. A. |
author_sort |
Shevchenko, N. A. |
title |
СохранноÑÑ‚ÑŒ мериÑтем винограда и ÐºÐ°Ñ€Ñ‚Ð¾Ñ„ÐµÐ»Ñ Ð¿Ñ€Ð¸ иÑпользовании режимов быÑтрого Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð°Ð¶Ð¸Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ |
title_short |
СохранноÑÑ‚ÑŒ мериÑтем винограда и ÐºÐ°Ñ€Ñ‚Ð¾Ñ„ÐµÐ»Ñ Ð¿Ñ€Ð¸ иÑпользовании режимов быÑтрого Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð°Ð¶Ð¸Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ |
title_full |
СохранноÑÑ‚ÑŒ мериÑтем винограда и ÐºÐ°Ñ€Ñ‚Ð¾Ñ„ÐµÐ»Ñ Ð¿Ñ€Ð¸ иÑпользовании режимов быÑтрого Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð°Ð¶Ð¸Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ |
title_fullStr |
СохранноÑÑ‚ÑŒ мериÑтем винограда и ÐºÐ°Ñ€Ñ‚Ð¾Ñ„ÐµÐ»Ñ Ð¿Ñ€Ð¸ иÑпользовании режимов быÑтрого Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð°Ð¶Ð¸Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ |
title_full_unstemmed |
СохранноÑÑ‚ÑŒ мериÑтем винограда и ÐºÐ°Ñ€Ñ‚Ð¾Ñ„ÐµÐ»Ñ Ð¿Ñ€Ð¸ иÑпользовании режимов быÑтрого Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð°Ð¶Ð¸Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ |
title_sort |
ð¡ð¾ñ…ñ€ð°ð½ð½ð¾ññ‚ñœ ð¼ðµñ€ð¸ññ‚ðµð¼ ð²ð¸ð½ð¾ð³ñ€ð°ð´ð° ð¸ ðºð°ñ€ñ‚ð¾ñ„ðµð»ñ ð¿ñ€ð¸ ð¸ñð¿ð¾ð»ñœð·ð¾ð²ð°ð½ð¸ð¸ ñ€ðµð¶ð¸ð¼ð¾ð² ð±ñ‹ññ‚ñ€ð¾ð³ð¾ ð·ð°ð¼ð¾ñ€ð°ð¶ð¸ð²ð°ð½ð¸ñ |
title_alt |
Integrity of Grape and Potato Meristems Using Rapid Freezing Regimens СохранноÑÑ‚ÑŒ мериÑтем винограда и ÐºÐ°Ñ€Ñ‚Ð¾Ñ„ÐµÐ»Ñ Ð¿Ñ€Ð¸ иÑпользовании режимов быÑтрого Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð°Ð¶Ð¸Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ |
description |
The effect of the rapid freezing method using PVS2 vitrifying solution on potato and grape meristems was under study. There were presented the results of meristem integrity to the 5th day of culturing after cryopreservation. |
publisher |
Publishing House ‘Akademperiodyka’ of the National Academy of Sciences of Ukraine; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine |
publishDate |
2004 |
url |
https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/657 |
work_keys_str_mv |
AT shevchenkona integrityofgrapeandpotatomeristemsusingrapidfreezingregimens AT shevchenkona ðð3⁄4nnðð1⁄2ð1⁄2ð3⁄4nnnœð1⁄4ðμnðnnðμð1⁄4ð2ðð1⁄2ð3⁄4ð3nðððððoðnnð3⁄4nðμðnðnððnðð3⁄4ðnœðð3⁄4ð2ðð1⁄2ððnðμððð1⁄4ð3⁄4ð2ðnnnnð3⁄4ð3ð3⁄4ððð1⁄4ð3⁄4nðððð2ðð1⁄2ðn |
first_indexed |
2024-09-01T17:48:20Z |
last_indexed |
2025-01-24T04:44:40Z |
_version_ |
1822104099011690496 |