ПОТЕНЦІАЛ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ОДЕЩИНИ В РОЗВИТКУ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ

У статті проведений аналіз динаміки туристичних потоків одеського регіону та показано, щорозвиток туризму в Одеському регіоні має позитивну динаміку, але достатньо низькі темпи розвитку іна погляд авторів, одним із способів вирішення цієї проблеми є розвиток гастрономічного туризму,адже всі передумо...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2018
Автори: Дишкантюк, О. В., Харенко, Д. О., Івичук, Л. М.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Odesa National University of Technology 2018
Онлайн доступ://journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/958
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Food Industry Economics

Репозитарії

Food Industry Economics
id oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-958
record_format ojs
spelling oai:ojs.pkp.sfu.ca:article-9582019-10-17T07:36:41Z ПОТЕНЦІАЛ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ОДЕЩИНИ В РОЗВИТКУ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ Дишкантюк, О. В. Харенко, Д. О. Івичук, Л. М. У статті проведений аналіз динаміки туристичних потоків одеського регіону та показано, щорозвиток туризму в Одеському регіоні має позитивну динаміку, але достатньо низькі темпи розвитку іна погляд авторів, одним із способів вирішення цієї проблеми є розвиток гастрономічного туризму,адже всі передумови для цього наявні. Розвиток гастрономічного туризму є логічною тенденцією в ра-курсі переходу до економіки, де двигуном виступають враження. В економіці вражень в конкуренціювключаються національні культури. Досліджені ментальні кулінарні традиції регіону як об’єктів длястворення гастрономічного бренду. Дана характеристика гастрономічним можливостям регіону як по-тенційним атракціям гостинності. Проаналізовані об’єкти гастрономічного туризму регіону, зокрема,заклади етнічної кухні, концептуальні ресторани, регіональні гастрономічні фестивалі, кулінарні школита майстер-класи. Аналіз пропозицій вітчизняних туроператорів показує, що гастрономічний туризм вУкраїні в цілому, та Одеському регіоні зокрема, знаходиться в стадії зародження. Odesa National University of Technology 2018-07-08 Article Article application/pdf //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/958 10.15673/fie.v10i2.958 Food Industry Economics; Vol 10 No 2 (2018): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 10 № 2 (2018): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ Food Industry Economics; Том 10 № 2 (2018): ЕКОНОМІКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ 2312-847X 2411-4111 10.15673/ехп.v10i2 uk //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/958/1035 Авторське право (c) 2018 Економіка харчової промисловості
institution Food Industry Economics
baseUrl_str
datestamp_date 2019-10-17T07:36:41Z
collection OJS
language Ukrainian
format Article
author Дишкантюк, О. В.
Харенко, Д. О.
Івичук, Л. М.
spellingShingle Дишкантюк, О. В.
Харенко, Д. О.
Івичук, Л. М.
ПОТЕНЦІАЛ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ОДЕЩИНИ В РОЗВИТКУ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ
author_facet Дишкантюк, О. В.
Харенко, Д. О.
Івичук, Л. М.
author_sort Дишкантюк, О. В.
title ПОТЕНЦІАЛ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ОДЕЩИНИ В РОЗВИТКУ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ
title_short ПОТЕНЦІАЛ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ОДЕЩИНИ В РОЗВИТКУ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ
title_full ПОТЕНЦІАЛ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ОДЕЩИНИ В РОЗВИТКУ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ
title_fullStr ПОТЕНЦІАЛ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ОДЕЩИНИ В РОЗВИТКУ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ
title_full_unstemmed ПОТЕНЦІАЛ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ОДЕЩИНИ В РОЗВИТКУ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ
title_sort потенціал ресторанного господарства одещини в розвитку гастрономічного туризму
description У статті проведений аналіз динаміки туристичних потоків одеського регіону та показано, щорозвиток туризму в Одеському регіоні має позитивну динаміку, але достатньо низькі темпи розвитку іна погляд авторів, одним із способів вирішення цієї проблеми є розвиток гастрономічного туризму,адже всі передумови для цього наявні. Розвиток гастрономічного туризму є логічною тенденцією в ра-курсі переходу до економіки, де двигуном виступають враження. В економіці вражень в конкуренціювключаються національні культури. Досліджені ментальні кулінарні традиції регіону як об’єктів длястворення гастрономічного бренду. Дана характеристика гастрономічним можливостям регіону як по-тенційним атракціям гостинності. Проаналізовані об’єкти гастрономічного туризму регіону, зокрема,заклади етнічної кухні, концептуальні ресторани, регіональні гастрономічні фестивалі, кулінарні школита майстер-класи. Аналіз пропозицій вітчизняних туроператорів показує, що гастрономічний туризм вУкраїні в цілому, та Одеському регіоні зокрема, знаходиться в стадії зародження.
publisher Odesa National University of Technology
publishDate 2018
url //journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/view/958
work_keys_str_mv AT diškantûkov potencíalrestorannogogospodarstvaodeŝinivrozvitkugastronomíčnogoturizmu
AT harenkodo potencíalrestorannogogospodarstvaodeŝinivrozvitkugastronomíčnogoturizmu
AT ívičuklm potencíalrestorannogogospodarstvaodeŝinivrozvitkugastronomíčnogoturizmu
first_indexed 2025-07-22T19:37:04Z
last_indexed 2025-07-22T19:37:04Z
_version_ 1844167037452025856