ЧУТЛИВІСТЬ НЮХОВИХ РЕЦЕПТОРІВ ТРАВ’ЯНОЇ КРЕВЕТКИ ДО ХАРЧОВИХ АТРАКТАНТІВ
Sensitivity of antennular chemoreceptors of the grass shrimp for 5 nitric containing organic matters – amines and pyridines at concentrations ranging from 10-9 to 10-5 М has been studied by electrophysiological method. The threshold concentration for amines and pyridines was 10-7 М. The maximum resp...
Збережено в:
Дата: | 2023 |
---|---|
Автор: | |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Marine Ecological Journal
2023
|
Теми: | |
Онлайн доступ: | https://mej.od.ua/index.php/mej/article/view/378 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Marine Ecological Journal |
Репозитарії
Marine Ecological Journalid |
oai:ojs2.mej.od.ua:article-378 |
---|---|
record_format |
ojs |
spelling |
oai:ojs2.mej.od.ua:article-3782023-05-26T19:26:35Z SENSITIVITY OF OLFACTORY RECEPTORS IN THE GRASS SHRIMP FOR FEEDING ATTRACTANTS ЧУТЛИВІСТЬ НЮХОВИХ РЕЦЕПТОРІВ ТРАВ’ЯНОЇ КРЕВЕТКИ ДО ХАРЧОВИХ АТРАКТАНТІВ Блінова, Н. К. трав’яна креветка, хеморецепція, антенули, нюхові рецептори, харчовий подразник, аміни, піридини Sensitivity of antennular chemoreceptors of the grass shrimp for 5 nitric containing organic matters – amines and pyridines at concentrations ranging from 10-9 to 10-5 М has been studied by electrophysiological method. The threshold concentration for amines and pyridines was 10-7 М. The maximum response of olfactory receptors was solutions to the molar concentration 10-5 - 10-6. Responses of chemoreceptors for all of tested concentrations for amines and pyridines were lower thаn for natural food stimulus. Електрофізіологічним методом досліджена чутливість хеморецепторів антенул трав’яної креветки до 5 органічних речовин, що містять азот – амінів та піридинів у концентраціях від 10-9 до 10-5 М. Порогова концентрація амінів та піридинів складала 10-7 М. Максимальні реакції нюхових рецепторів викликали розчини з молярною концентрацією 10-5 - 10-6. Відповіді хеморецепторів практично на всі пред’явлені концентрації амінів та піридинів були нижче, ніж на природний харчовий подразник. Marine Ecological Journal Морський екологічний журнал 2023-05-25 Article Article Рецензована Стаття application/pdf https://mej.od.ua/index.php/mej/article/view/378 Marine Ecological Journal ; No. 4 (2009): Marine ecological journal; 53-58 Морський екологічний журнал; № 4 (2009): Морський екологічний журнал; 53-58 uk https://mej.od.ua/index.php/mej/article/view/378/376 |
institution |
Marine Ecological Journal |
baseUrl_str |
|
datestamp_date |
2023-05-26T19:26:35Z |
collection |
OJS |
language |
Ukrainian |
topic |
трав’яна креветка хеморецепція антенули нюхові рецептори харчовий подразник аміни піридини |
spellingShingle |
трав’яна креветка хеморецепція антенули нюхові рецептори харчовий подразник аміни піридини Блінова, Н. К. ЧУТЛИВІСТЬ НЮХОВИХ РЕЦЕПТОРІВ ТРАВ’ЯНОЇ КРЕВЕТКИ ДО ХАРЧОВИХ АТРАКТАНТІВ |
topic_facet |
трав’яна креветка хеморецепція антенули нюхові рецептори харчовий подразник аміни піридини |
format |
Article |
author |
Блінова, Н. К. |
author_facet |
Блінова, Н. К. |
author_sort |
Блінова, Н. К. |
title |
ЧУТЛИВІСТЬ НЮХОВИХ РЕЦЕПТОРІВ ТРАВ’ЯНОЇ КРЕВЕТКИ ДО ХАРЧОВИХ АТРАКТАНТІВ |
title_short |
ЧУТЛИВІСТЬ НЮХОВИХ РЕЦЕПТОРІВ ТРАВ’ЯНОЇ КРЕВЕТКИ ДО ХАРЧОВИХ АТРАКТАНТІВ |
title_full |
ЧУТЛИВІСТЬ НЮХОВИХ РЕЦЕПТОРІВ ТРАВ’ЯНОЇ КРЕВЕТКИ ДО ХАРЧОВИХ АТРАКТАНТІВ |
title_fullStr |
ЧУТЛИВІСТЬ НЮХОВИХ РЕЦЕПТОРІВ ТРАВ’ЯНОЇ КРЕВЕТКИ ДО ХАРЧОВИХ АТРАКТАНТІВ |
title_full_unstemmed |
ЧУТЛИВІСТЬ НЮХОВИХ РЕЦЕПТОРІВ ТРАВ’ЯНОЇ КРЕВЕТКИ ДО ХАРЧОВИХ АТРАКТАНТІВ |
title_sort |
чутливість нюхових рецепторів трав’яної креветки до харчових атрактантів |
title_alt |
SENSITIVITY OF OLFACTORY RECEPTORS IN THE GRASS SHRIMP FOR FEEDING ATTRACTANTS |
description |
Sensitivity of antennular chemoreceptors of the grass shrimp for 5 nitric containing organic matters – amines and pyridines at concentrations ranging from 10-9 to 10-5 М has been studied by electrophysiological method. The threshold concentration for amines and pyridines was 10-7 М. The maximum response of olfactory receptors was solutions to the molar concentration 10-5 - 10-6. Responses of chemoreceptors for all of tested concentrations for amines and pyridines were lower thаn for natural food stimulus. |
publisher |
Marine Ecological Journal |
publishDate |
2023 |
url |
https://mej.od.ua/index.php/mej/article/view/378 |
work_keys_str_mv |
AT blínovank sensitivityofolfactoryreceptorsinthegrassshrimpforfeedingattractants AT blínovank čutlivístʹnûhovihreceptorívtravânoíkrevetkidoharčovihatraktantív |
first_indexed |
2024-09-01T18:13:10Z |
last_indexed |
2024-09-01T18:13:10Z |
_version_ |
1821922920356642816 |