Комплекс об’єктивних показників споживчого ступеня стиглості плодів кизилу (Cоrnus mas L.) в умовах Правобережного Лісостепу України для низькотемпературного заморожування

According to the phenological indicators it is found that сornelian сherry fruit economic maturity begins in 113–123 days after flowering and lasts 28–30 days. Reaching the maturity of studied species begins when the sums of effective temperatures (>5 °C) reach 1731,9–1919,9 °C with a humidit...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2014
Автор: Postolenko, E.P.
Формат: Стаття
Мова:English
Опубліковано: M.M. Gryshko National Botanical Garden of the NAS of Ukraine 2014
Онлайн доступ:https://www.plantintroduction.org/index.php/pi/article/view/218
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Plant Introduction

Репозитарії

Plant Introduction
id oai:ojs2.plantintroduction.org:article-218
record_format ojs
spelling oai:ojs2.plantintroduction.org:article-2182019-11-12T21:21:34Z Complex of objective indicators of cornelian cherry (Cornus mas L.) fruit economic maturity in conditions of Right-Bank of Forest-Steppe of Ukraine for low-temperature frost Комплекс об’єктивних показників споживчого ступеня стиглості плодів кизилу (Cоrnus mas L.) в умовах Правобережного Лісостепу України для низькотемпературного заморожування Postolenko, E.P. According to the phenological indicators it is found that сornelian сherry fruit economic maturity begins in 113–123 days after flowering and lasts 28–30 days. Reaching the maturity of studied species begins when the sums of effective temperatures (>5 °C) reach 1731,9–1919,9 °C with a humidity factor (hydrothermal index) for the period of maturity 1,07–1,92. It is found that сornelian сherry fruit economic maturity occurs at achieving biometric and organoleptic and biochemical indicators for this sort. Each of these indicators varies depending on the sort, a place of cultivation and weather, and should be used in combination of all the above indicators. Frost and low-temperature сornelian сherry fruit storage in economic maturity allows significantly extend the fime of their storage and high-level fruit quality. Згідно із фенологічними показниками споживчої стиглості плоди кизилу починають набувати через 113–123 дні після цвітіння. Процес достигання триває 28–30 днів. Для достигання плодів досліджуваних сортів кизилу необхідна сума ефективних температур (>5 °С) 1731,9–1919,9 °С за коефіцієнта зволоження 1,07–1,92. Установлено, що споживчої стиглості плоди кизилу набувають при досягненні біометричних, органолептичних та біохімічних показників, характерних для цього сорту. Показники споживчого ступеня стиглості варіюють залежно від сорту, місця вирощування і погодних умов, тому необхідно використовувати комплекс показників. Заморожування та низькотемпературне зберігання плодів кизилу, які досягли споживчого ступеня стиглості, дають змогу значно збільшити тривалість їх зберігання за високого рівня якісних показників плодів. M.M. Gryshko National Botanical Garden of the NAS of Ukraine 2014-12-01 Article Article application/pdf https://www.plantintroduction.org/index.php/pi/article/view/218 10.5281/zenodo.1572562 Plant Introduction; Vol 64 (2014); 53-57 Інтродукція Рослин; Том 64 (2014); 53-57 2663-290X 1605-6574 10.5281/zenodo.3377723 en https://www.plantintroduction.org/index.php/pi/article/view/218/206 Copyright (c) 2018 The Author(s) http://creativecommons.org/licenses/by/4.0
institution Plant Introduction
collection OJS
language English
format Article
author Postolenko, E.P.
spellingShingle Postolenko, E.P.
Комплекс об’єктивних показників споживчого ступеня стиглості плодів кизилу (Cоrnus mas L.) в умовах Правобережного Лісостепу України для низькотемпературного заморожування
author_facet Postolenko, E.P.
author_sort Postolenko, E.P.
title Комплекс об’єктивних показників споживчого ступеня стиглості плодів кизилу (Cоrnus mas L.) в умовах Правобережного Лісостепу України для низькотемпературного заморожування
title_short Комплекс об’єктивних показників споживчого ступеня стиглості плодів кизилу (Cоrnus mas L.) в умовах Правобережного Лісостепу України для низькотемпературного заморожування
title_full Комплекс об’єктивних показників споживчого ступеня стиглості плодів кизилу (Cоrnus mas L.) в умовах Правобережного Лісостепу України для низькотемпературного заморожування
title_fullStr Комплекс об’єктивних показників споживчого ступеня стиглості плодів кизилу (Cоrnus mas L.) в умовах Правобережного Лісостепу України для низькотемпературного заморожування
title_full_unstemmed Комплекс об’єктивних показників споживчого ступеня стиглості плодів кизилу (Cоrnus mas L.) в умовах Правобережного Лісостепу України для низькотемпературного заморожування
title_sort комплекс об’єктивних показників споживчого ступеня стиглості плодів кизилу (cоrnus mas l.) в умовах правобережного лісостепу україни для низькотемпературного заморожування
title_alt Complex of objective indicators of cornelian cherry (Cornus mas L.) fruit economic maturity in conditions of Right-Bank of Forest-Steppe of Ukraine for low-temperature frost
description According to the phenological indicators it is found that сornelian сherry fruit economic maturity begins in 113–123 days after flowering and lasts 28–30 days. Reaching the maturity of studied species begins when the sums of effective temperatures (>5 °C) reach 1731,9–1919,9 °C with a humidity factor (hydrothermal index) for the period of maturity 1,07–1,92. It is found that сornelian сherry fruit economic maturity occurs at achieving biometric and organoleptic and biochemical indicators for this sort. Each of these indicators varies depending on the sort, a place of cultivation and weather, and should be used in combination of all the above indicators. Frost and low-temperature сornelian сherry fruit storage in economic maturity allows significantly extend the fime of their storage and high-level fruit quality.
publisher M.M. Gryshko National Botanical Garden of the NAS of Ukraine
publishDate 2014
url https://www.plantintroduction.org/index.php/pi/article/view/218
work_keys_str_mv AT postolenkoep complexofobjectiveindicatorsofcorneliancherrycornusmaslfruiteconomicmaturityinconditionsofrightbankofforeststeppeofukraineforlowtemperaturefrost
AT postolenkoep kompleksobêktivnihpokaznikívspoživčogostupenâstiglostíplodívkizilucornusmaslvumovahpravoberežnogolísostepuukraínidlânizʹkotemperaturnogozamorožuvannâ
first_indexed 2024-09-01T18:04:28Z
last_indexed 2024-09-01T18:04:28Z
_version_ 1809017857876426752