ВИВЧЕННЯ КУЛЬТУРАЛЬНО-МОРФОЛОГІЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФІТОПАТОГЕННОГО ГРИБА ACREMONIUM SP. 502
The paper provides the description of cultural-morphological features of phytopathogenic fungus Acremonium sp. 502 belonging to the group of slow-growing bacteria. The highest radial growth rate was achieved on a potatoglucose agar (0.1375 ± 0.0011 mm/h); the optimum medium pH was 8.5; the optimum t...
Збережено в:
Дата: | 2014 |
---|---|
Автор: | |
Формат: | Стаття |
Мова: | English Ukrainian |
Опубліковано: |
Institute of Agrocultural Microbiology and Agro-industrial Manufacture of NAAS of Ukraine
2014
|
Теми: | |
Онлайн доступ: | https://smic.in.ua/index.php/journal/article/view/158 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Agriciltural microbiology |
Репозитарії
Agriciltural microbiologyid |
oai:ojs2.smic.in.ua:article-158 |
---|---|
record_format |
ojs |
spelling |
oai:ojs2.smic.in.ua:article-1582020-12-24T13:20:22Z THE STUDY OF THE CULTURAL- MORPHOLOGICAL FEATURES OF PHYTOPATHOGENIC FUNGUS ACREMONIUMSP. 502 ВИВЧЕННЯ КУЛЬТУРАЛЬНО-МОРФОЛОГІЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФІТОПАТОГЕННОГО ГРИБА ACREMONIUM SP. 502 Цехмістер, Г. В. phytopathogenic fungus, Acremonium, cultural-morphological features фітопатоген, Acremonium, культурально-морфологічні особливості The paper provides the description of cultural-morphological features of phytopathogenic fungus Acremonium sp. 502 belonging to the group of slow-growing bacteria. The highest radial growth rate was achieved on a potatoglucose agar (0.1375 ± 0.0011 mm/h); the optimum medium pH was 8.5; the optimum temperature — 26 °C. Описано культурально-морфологічні особливості фітопатогенного гриба Acremonium sp. 502. Гриб віднесено до групи повільнорослих. Найвища радіальна швидкість росту на картопляно-глюкозному агарі становила 0,1375 ± 0,0011 мм/год., оптимальний показник рН середовища — 8,5, оптимальна температура — 26 °С. Institute of Agrocultural Microbiology and Agro-industrial Manufacture of NAAS of Ukraine 2014-12-22 Article Article Рецензована стаття application/pdf application/pdf https://smic.in.ua/index.php/journal/article/view/158 10.35868/1997-3004.20.49-53 Agriciltural microbiology; Vol 20 (2014): Agriciltural microbiology; 49-53 Сільськогосподарська мікробіологія; Том 20 (2014): Сільськогосподарська мікробіологія; 49-53 1997-3004 10.35868/1997-3004.20 en uk https://smic.in.ua/index.php/journal/article/view/158/201 https://smic.in.ua/index.php/journal/article/view/158/202 https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ |
institution |
Agriciltural microbiology |
collection |
OJS |
language |
English Ukrainian |
topic |
phytopathogenic fungus Acremonium cultural-morphological features фітопатоген Acremonium культурально-морфологічні особливості |
spellingShingle |
phytopathogenic fungus Acremonium cultural-morphological features фітопатоген Acremonium культурально-морфологічні особливості Цехмістер, Г. В. ВИВЧЕННЯ КУЛЬТУРАЛЬНО-МОРФОЛОГІЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФІТОПАТОГЕННОГО ГРИБА ACREMONIUM SP. 502 |
topic_facet |
phytopathogenic fungus Acremonium cultural-morphological features фітопатоген Acremonium культурально-морфологічні особливості |
format |
Article |
author |
Цехмістер, Г. В. |
author_facet |
Цехмістер, Г. В. |
author_sort |
Цехмістер, Г. В. |
title |
ВИВЧЕННЯ КУЛЬТУРАЛЬНО-МОРФОЛОГІЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФІТОПАТОГЕННОГО ГРИБА ACREMONIUM SP. 502 |
title_short |
ВИВЧЕННЯ КУЛЬТУРАЛЬНО-МОРФОЛОГІЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФІТОПАТОГЕННОГО ГРИБА ACREMONIUM SP. 502 |
title_full |
ВИВЧЕННЯ КУЛЬТУРАЛЬНО-МОРФОЛОГІЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФІТОПАТОГЕННОГО ГРИБА ACREMONIUM SP. 502 |
title_fullStr |
ВИВЧЕННЯ КУЛЬТУРАЛЬНО-МОРФОЛОГІЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФІТОПАТОГЕННОГО ГРИБА ACREMONIUM SP. 502 |
title_full_unstemmed |
ВИВЧЕННЯ КУЛЬТУРАЛЬНО-МОРФОЛОГІЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФІТОПАТОГЕННОГО ГРИБА ACREMONIUM SP. 502 |
title_sort |
вивчення культурально-морфологічних особливостей фітопатогенного гриба acremonium sp. 502 |
title_alt |
THE STUDY OF THE CULTURAL- MORPHOLOGICAL FEATURES OF PHYTOPATHOGENIC FUNGUS ACREMONIUMSP. 502 |
description |
The paper provides the description of cultural-morphological features of phytopathogenic fungus Acremonium sp. 502 belonging to the group of slow-growing bacteria. The highest radial growth rate was achieved on a potatoglucose agar (0.1375 ± 0.0011 mm/h); the optimum medium pH was 8.5; the optimum temperature — 26 °C. |
publisher |
Institute of Agrocultural Microbiology and Agro-industrial Manufacture of NAAS of Ukraine |
publishDate |
2014 |
url |
https://smic.in.ua/index.php/journal/article/view/158 |
work_keys_str_mv |
AT cehmístergv thestudyoftheculturalmorphologicalfeaturesofphytopathogenicfungusacremoniumsp502 AT cehmístergv vivčennâkulʹturalʹnomorfologíčnihosoblivostejfítopatogennogogribaacremoniumsp502 AT cehmístergv studyoftheculturalmorphologicalfeaturesofphytopathogenicfungusacremoniumsp502 |
first_indexed |
2024-09-01T17:54:35Z |
last_indexed |
2024-09-01T17:54:35Z |
_version_ |
1809017235432275968 |