ВПЛИВ МІКРОХВИЛЬОВОЇ ОБРОБКИ ТА ІНОКУЛЯЦІЇ ДІАЗОФІТОМ НАСІННЯ ПШЕНИЦІ ЯРОЇ НА ПОСІВНІ ЯКОСТІ, УРАЖЕНІСТЬ КОРЕНЕВИМИ ГНИЛЯМИ І УРОЖАЙНІСТЬ КУЛЬТУРИ
It was shown that joint usе of physical method for presowing seed treatment and inoculation with Diazofit had promoted growth and development of plants, improved of nitrogen nutrition and had reduced spread and development of root rots thus increasing of spring wheat productivity on 2,44-3,37 c/ha a...
Збережено в:
Дата: | 2010 |
---|---|
Автори: | , |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Institute of Agrocultural Microbiology and Agro-industrial Manufacture of NAAS of Ukraine
2010
|
Теми: | |
Онлайн доступ: | https://smic.in.ua/index.php/journal/article/view/298 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Agriciltural microbiology |
Репозитарії
Agriciltural microbiologyid |
oai:ojs2.smic.in.ua:article-298 |
---|---|
record_format |
ojs |
spelling |
oai:ojs2.smic.in.ua:article-2982021-03-18T11:40:39Z THE INFLUENCE OF THE MICROWAVE PROCESSING AND INOKULATION WITH DIAZOFIT OF WHEATS SPRING SEEDS ON SOWING QUALITY, ROOT ROTS SPREAD AND PRODUCTIVITY OF THE CULTURE ВПЛИВ МІКРОХВИЛЬОВОЇ ОБРОБКИ ТА ІНОКУЛЯЦІЇ ДІАЗОФІТОМ НАСІННЯ ПШЕНИЦІ ЯРОЇ НА ПОСІВНІ ЯКОСТІ, УРАЖЕНІСТЬ КОРЕНЕВИМИ ГНИЛЯМИ І УРОЖАЙНІСТЬ КУЛЬТУРИ Тимошенко , О.П. Хоменко , Г.В. microwave processing, Diazofit, spring wheat мікрохвильова обробка, Діазофіт, пшениця яра It was shown that joint usе of physical method for presowing seed treatment and inoculation with Diazofit had promoted growth and development of plants, improved of nitrogen nutrition and had reduced spread and development of root rots thus increasing of spring wheat productivity on 2,44-3,37 c/ha and as well as rise of phosphorus contents in seed. Встановлено, що поєднане застосування фізичного методу передпосівної обробки насіння та інокуляції Діазофітом сприяє стимуляції росту і розвитку рослин, покращенню азотного живлення, зниженню поширення і розвитку кореневих гнилей, що забезпечує підвищення урожайності пшениці ярої на 2,44–3,37 ц/га та збільшення вмісту фосфору в зерні. Institute of Agrocultural Microbiology and Agro-industrial Manufacture of NAAS of Ukraine 2010-07-05 Article Article Рецензована стаття application/pdf https://smic.in.ua/index.php/journal/article/view/298 10.35868/1997-3004.11.109-116 Agriciltural microbiology; Vol 11 (2010): Agriciltural microbiology; 109-116 Сільськогосподарська мікробіологія; Том 11 (2010): Сільськогосподарська мікробіологія; 109-116 1997-3004 10.35868/1997-3004.11 uk https://smic.in.ua/index.php/journal/article/view/298/386 https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ |
institution |
Agriciltural microbiology |
collection |
OJS |
language |
Ukrainian |
topic |
microwave processing Diazofit spring wheat мікрохвильова обробка Діазофіт пшениця яра |
spellingShingle |
microwave processing Diazofit spring wheat мікрохвильова обробка Діазофіт пшениця яра Тимошенко , О.П. Хоменко , Г.В. ВПЛИВ МІКРОХВИЛЬОВОЇ ОБРОБКИ ТА ІНОКУЛЯЦІЇ ДІАЗОФІТОМ НАСІННЯ ПШЕНИЦІ ЯРОЇ НА ПОСІВНІ ЯКОСТІ, УРАЖЕНІСТЬ КОРЕНЕВИМИ ГНИЛЯМИ І УРОЖАЙНІСТЬ КУЛЬТУРИ |
topic_facet |
microwave processing Diazofit spring wheat мікрохвильова обробка Діазофіт пшениця яра |
format |
Article |
author |
Тимошенко , О.П. Хоменко , Г.В. |
author_facet |
Тимошенко , О.П. Хоменко , Г.В. |
author_sort |
Тимошенко , О.П. |
title |
ВПЛИВ МІКРОХВИЛЬОВОЇ ОБРОБКИ ТА ІНОКУЛЯЦІЇ ДІАЗОФІТОМ НАСІННЯ ПШЕНИЦІ ЯРОЇ НА ПОСІВНІ ЯКОСТІ, УРАЖЕНІСТЬ КОРЕНЕВИМИ ГНИЛЯМИ І УРОЖАЙНІСТЬ КУЛЬТУРИ |
title_short |
ВПЛИВ МІКРОХВИЛЬОВОЇ ОБРОБКИ ТА ІНОКУЛЯЦІЇ ДІАЗОФІТОМ НАСІННЯ ПШЕНИЦІ ЯРОЇ НА ПОСІВНІ ЯКОСТІ, УРАЖЕНІСТЬ КОРЕНЕВИМИ ГНИЛЯМИ І УРОЖАЙНІСТЬ КУЛЬТУРИ |
title_full |
ВПЛИВ МІКРОХВИЛЬОВОЇ ОБРОБКИ ТА ІНОКУЛЯЦІЇ ДІАЗОФІТОМ НАСІННЯ ПШЕНИЦІ ЯРОЇ НА ПОСІВНІ ЯКОСТІ, УРАЖЕНІСТЬ КОРЕНЕВИМИ ГНИЛЯМИ І УРОЖАЙНІСТЬ КУЛЬТУРИ |
title_fullStr |
ВПЛИВ МІКРОХВИЛЬОВОЇ ОБРОБКИ ТА ІНОКУЛЯЦІЇ ДІАЗОФІТОМ НАСІННЯ ПШЕНИЦІ ЯРОЇ НА ПОСІВНІ ЯКОСТІ, УРАЖЕНІСТЬ КОРЕНЕВИМИ ГНИЛЯМИ І УРОЖАЙНІСТЬ КУЛЬТУРИ |
title_full_unstemmed |
ВПЛИВ МІКРОХВИЛЬОВОЇ ОБРОБКИ ТА ІНОКУЛЯЦІЇ ДІАЗОФІТОМ НАСІННЯ ПШЕНИЦІ ЯРОЇ НА ПОСІВНІ ЯКОСТІ, УРАЖЕНІСТЬ КОРЕНЕВИМИ ГНИЛЯМИ І УРОЖАЙНІСТЬ КУЛЬТУРИ |
title_sort |
вплив мікрохвильової обробки та інокуляції діазофітом насіння пшениці ярої на посівні якості, ураженість кореневими гнилями і урожайність культури |
title_alt |
THE INFLUENCE OF THE MICROWAVE PROCESSING AND INOKULATION WITH DIAZOFIT OF WHEATS SPRING SEEDS ON SOWING QUALITY, ROOT ROTS SPREAD AND PRODUCTIVITY OF THE CULTURE |
description |
It was shown that joint usе of physical method for presowing seed treatment and inoculation with Diazofit had promoted growth and development of plants, improved of nitrogen nutrition and had reduced spread and development of root rots thus increasing of spring wheat productivity on 2,44-3,37 c/ha and as well as rise of phosphorus contents in seed. |
publisher |
Institute of Agrocultural Microbiology and Agro-industrial Manufacture of NAAS of Ukraine |
publishDate |
2010 |
url |
https://smic.in.ua/index.php/journal/article/view/298 |
work_keys_str_mv |
AT timošenkoop theinfluenceofthemicrowaveprocessingandinokulationwithdiazofitofwheatsspringseedsonsowingqualityrootrotsspreadandproductivityoftheculture AT homenkogv theinfluenceofthemicrowaveprocessingandinokulationwithdiazofitofwheatsspringseedsonsowingqualityrootrotsspreadandproductivityoftheculture AT timošenkoop vplivmíkrohvilʹovoíobrobkitaínokulâcíídíazofítomnasínnâpšenicíâroínaposívníâkostíuraženístʹkorenevimignilâmiíurožajnístʹkulʹturi AT homenkogv vplivmíkrohvilʹovoíobrobkitaínokulâcíídíazofítomnasínnâpšenicíâroínaposívníâkostíuraženístʹkorenevimignilâmiíurožajnístʹkulʹturi AT timošenkoop influenceofthemicrowaveprocessingandinokulationwithdiazofitofwheatsspringseedsonsowingqualityrootrotsspreadandproductivityoftheculture AT homenkogv influenceofthemicrowaveprocessingandinokulationwithdiazofitofwheatsspringseedsonsowingqualityrootrotsspreadandproductivityoftheculture |
first_indexed |
2024-09-01T17:55:16Z |
last_indexed |
2024-09-01T17:55:16Z |
_version_ |
1809017278369366016 |