ЛІПІДИ АВЕРМЕКТИНСИНТЕЗУЮЧОГО ШТАМУ STREPTOMYCES AVERMITILIS УКМ АС 2161

Avermectin synthesized strain of Streptomyces avermitilis UCM Ac 2161 capable to form up to 12 % of lipids. In the sum of the general lipids prevailed phosphotides (up to 23 %), sterols (up to 18 %) and triglycerides (up to 16 %). Increasing of avermectin synthesized activity was observed with incre...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2005
Автори: Петрук , Т. В., Козирицька , В. Є., Валагурова , О.В., Іутинська , Г.О.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Institute of Agrocultural Microbiology and Agro-industrial Manufacture of NAAS of Ukraine 2005
Теми:
Онлайн доступ:https://smic.in.ua/index.php/journal/article/view/487
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Agriciltural microbiology

Репозитарії

Agriciltural microbiology
id oai:ojs2.smic.in.ua:article-487
record_format ojs
spelling oai:ojs2.smic.in.ua:article-4872023-01-17T14:06:49Z LIPIDS OF THE AVERMECTIN SYNTHESIZED STRAIN ЛІПІДИ АВЕРМЕКТИНСИНТЕЗУЮЧОГО ШТАМУ STREPTOMYCES AVERMITILIS УКМ АС 2161 Петрук , Т. В. Козирицька , В. Є. Валагурова , О.В. Іутинська , Г.О. streptomycetes, avermectins, lipids, fatty acids стрептоміцети, авермектини, ліпіди, жирні кислоти Avermectin synthesized strain of Streptomyces avermitilis UCM Ac 2161 capable to form up to 12 % of lipids. In the sum of the general lipids prevailed phosphotides (up to 23 %), sterols (up to 18 %) and triglycerides (up to 16 %). Increasing of avermectin synthesized activity was observed with increasing of phosphotides amount. Peculiarity of fatty acid structure of S. avermitilis UCM Ac 2161 was presence of low-molecular acids that are predecessors by avermectins synthesis. Авермектинсинтезуючий штам S. аvermitilis УКМ Ас 2161 може утворювати до 12% ліпідів. В сумі загальних ліпідів переважають фосфоліпіди (до 23%), стерини (до 18%) та тригліцериди (до 16%). Зі збільшенням кількості фосфоліпідів авермектинсинтезуюча активність підвищується. Особливістю жирнокислотного складу S. аvermitilis УКМ Ас 2161 є наявність низькомолекулярних кислот, які є попередниками при синтезі авермектину. Institute of Agrocultural Microbiology and Agro-industrial Manufacture of NAAS of Ukraine 2005-10-10 Article Article Рецензована стаття application/pdf https://smic.in.ua/index.php/journal/article/view/487 10.35868/1997-3004.1.43-51 Agriciltural microbiology; Vol 1 (2005): Agriciltural microbiology; 43-51 Сільськогосподарська мікробіологія; Том 1 (2005): Сільськогосподарська мікробіологія; 43-51 1997-3004 10.35868/1997-3004.1 uk https://smic.in.ua/index.php/journal/article/view/487/561 https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
institution Agriciltural microbiology
collection OJS
language Ukrainian
topic streptomycetes
avermectins
lipids
fatty acids
стрептоміцети
авермектини
ліпіди
жирні кислоти
spellingShingle streptomycetes
avermectins
lipids
fatty acids
стрептоміцети
авермектини
ліпіди
жирні кислоти
Петрук , Т. В.
Козирицька , В. Є.
Валагурова , О.В.
Іутинська , Г.О.
ЛІПІДИ АВЕРМЕКТИНСИНТЕЗУЮЧОГО ШТАМУ STREPTOMYCES AVERMITILIS УКМ АС 2161
topic_facet streptomycetes
avermectins
lipids
fatty acids
стрептоміцети
авермектини
ліпіди
жирні кислоти
format Article
author Петрук , Т. В.
Козирицька , В. Є.
Валагурова , О.В.
Іутинська , Г.О.
author_facet Петрук , Т. В.
Козирицька , В. Є.
Валагурова , О.В.
Іутинська , Г.О.
author_sort Петрук , Т. В.
title ЛІПІДИ АВЕРМЕКТИНСИНТЕЗУЮЧОГО ШТАМУ STREPTOMYCES AVERMITILIS УКМ АС 2161
title_short ЛІПІДИ АВЕРМЕКТИНСИНТЕЗУЮЧОГО ШТАМУ STREPTOMYCES AVERMITILIS УКМ АС 2161
title_full ЛІПІДИ АВЕРМЕКТИНСИНТЕЗУЮЧОГО ШТАМУ STREPTOMYCES AVERMITILIS УКМ АС 2161
title_fullStr ЛІПІДИ АВЕРМЕКТИНСИНТЕЗУЮЧОГО ШТАМУ STREPTOMYCES AVERMITILIS УКМ АС 2161
title_full_unstemmed ЛІПІДИ АВЕРМЕКТИНСИНТЕЗУЮЧОГО ШТАМУ STREPTOMYCES AVERMITILIS УКМ АС 2161
title_sort ліпіди авермектинсинтезуючого штаму streptomyces avermitilis укм ас 2161
title_alt LIPIDS OF THE AVERMECTIN SYNTHESIZED STRAIN
description Avermectin synthesized strain of Streptomyces avermitilis UCM Ac 2161 capable to form up to 12 % of lipids. In the sum of the general lipids prevailed phosphotides (up to 23 %), sterols (up to 18 %) and triglycerides (up to 16 %). Increasing of avermectin synthesized activity was observed with increasing of phosphotides amount. Peculiarity of fatty acid structure of S. avermitilis UCM Ac 2161 was presence of low-molecular acids that are predecessors by avermectins synthesis.
publisher Institute of Agrocultural Microbiology and Agro-industrial Manufacture of NAAS of Ukraine
publishDate 2005
url https://smic.in.ua/index.php/journal/article/view/487
work_keys_str_mv AT petruktv lipidsoftheavermectinsynthesizedstrain
AT koziricʹkavê lipidsoftheavermectinsynthesizedstrain
AT valagurovaov lipidsoftheavermectinsynthesizedstrain
AT íutinsʹkago lipidsoftheavermectinsynthesizedstrain
AT petruktv lípídiavermektinsintezuûčogoštamustreptomycesavermitilisukmas2161
AT koziricʹkavê lípídiavermektinsintezuûčogoštamustreptomycesavermitilisukmas2161
AT valagurovaov lípídiavermektinsintezuûčogoštamustreptomycesavermitilisukmas2161
AT íutinsʹkago lípídiavermektinsintezuûčogoštamustreptomycesavermitilisukmas2161
first_indexed 2024-09-01T17:56:09Z
last_indexed 2024-09-01T17:56:09Z
_version_ 1809017334033022976