МОДЕЛЬ ЗАВАД В КОНТУРІ НУЛЬОВОЇ ПОСЛІДОВНОСТІ РОЗПОДІЛЬНОЇ МЕРЕЖІ З НЕЗАЗЕМЛЕНОЮ НЕЙТРАЛЛЮ - Лисенко, В.А. (Інститут електродинаміки НАН України, Київ, 2012)
Проаналізовано причини виникнення сигналів у контурі нульової послідовності електричних мереж з незаземленою нейтраллю. Досліджено літературу, яка містить інформацію про можливі джерела завад, що можуть потрапити в контур нульової послідовності. Викладено результати практичних досліджень у реальних розподільних електричних мережах. Проаналізовано параметри завад, які практично спостерігалися. Запропоновано математичну модель таких завад та принципи побудови систем автоматики i захисту від однофазних замикань на землю, які усувають або зменшують вплив завад. Бібл. 4.