ВИКОРИСТАННЯ МАТЕРІАЛІВ ДИСТАНЦІЙНОГО ЗОНДУВАННЯ ЗЕМЛІ ПРИ ВИРІШЕННІ ЗАВДАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ГЕОМОРФОЛОГІЇ В МІСЬКИХ УМОВАХ (НА ПРИКЛАДІ ДОЛИНИ р. ЛИБІДЬ В м. КИЄВІ) - Пазинич, Н. В.; Ліщенко, Л. П.; Мичак, А. Г.; Філіпович, В. Є.; Теременко, О. М. (Scientific Centre for Aerospace Research of the Earth Institute of Geological Science National Academy of Sciences of Ukraine, Kyiv, Ukraine, 2015)
Розглянуто трансформацію долини р. Либіді від допромислового стану до сучасного урбанізованого. В результаті антропогенного тиску та геоморфологічного фактору відбулося значне погіршення екологічного стану території. Мікрокліматичні умови в долині сприяють формуванню застійних повітряних процесів та теплової аномалії, що дешифруються на космічних знімках (КЗ).