Прояви структурних елементів перколяційного кластера як фрактального об’єкта у спектрах випромінювання зразків з квантовими точками ZnSe - Bondar, N.V. (Publishing house "Academperiodika", 2022)
Під час дослідження зразків з квантовими точками ZnSe в діелектричній матриці з концентраціями нижче та вище порогаперколяції екситонів, вперше виявлено випромінювання з перколяційного кластера квантових точок як фрактального об'єкта і встановлено, що різні структурні елементи такого кластера, а саме, остов (хребет), мертві кінці та внутрішні порожнини формують свої смуги спектра фотолюмінесценції зразків. Показано, що енергія екситонних станів кожного структурного елемента кластера зумовлена, головним чином, впливом найближчих сусідів, кількість яких є різною у хребті кластера і на його периферії, в результаті чого екситонні стани рознесені по енергії і можуть спостерігатись в експерименті.