Ізоляція та характеристика лактозоферментуючих дріжджів Candida kefyr

Проведено скринінг лактозоферментуючих штамів дріжджів серед 162 штамів, ізольованих з різних рослин, та 28 штамів, виділених з сиру. Чотири штами дріжджів ферментували лактозу та були ідентифіковані як Candida kefyr. Питома активність β-галактозиди досліджених штамів складала 1501–2113 МО/г сухої б...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2013
Автори: Янєва, О.Д., Вороніна, Г.О., Підгорський, В.С.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут клітинної біології та генетичної інженерії НАН України 2013
Назва видання:Цитология и генетика
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/126602
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Ізоляція та характеристика лактозоферментуючих дріжджів Candida kefyr / О.Д. Янєва, Г.О. Вороніна, В.С. Підгорський // Цитология и генетика. — 2013. — Т. 47, № 6. — С. 43-50. — Бібліогр.: 21назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-126602
record_format dspace
spelling irk-123456789-1266022017-11-29T03:02:39Z Ізоляція та характеристика лактозоферментуючих дріжджів Candida kefyr Янєва, О.Д. Вороніна, Г.О. Підгорський, В.С. Оригинальные работы Проведено скринінг лактозоферментуючих штамів дріжджів серед 162 штамів, ізольованих з різних рослин, та 28 штамів, виділених з сиру. Чотири штами дріжджів ферментували лактозу та були ідентифіковані як Candida kefyr. Питома активність β-галактозиди досліджених штамів складала 1501–2113 МО/г сухої біомаси. Здатність штамів C. kefyr С24 та С30 продукувати етанол з лактози значно пригнічувалась при високій концентрації субстрату (100 г/л). Проведен скрининг лактозоферментирующих штаммов дрожжей среди 162 штаммов, изолированных из различных растений, и 28 штаммов, изолированных из сыра. Четыре штамма дрожжей сбраживали лактозу и были идентифицированы как Candida kefyr. Удельная β-галактозидазная активность исследуемых штаммов составляла 1501–2113 ед./г сухой биомассы. Синтез этанола штаммами C. kefyr С24 и С30 значительно снижался при высокой концентрации субстрата (100 г/л). Screening of lactose-fermenting yeast strains has been conducted among 162 strains isolated from various plants and 28 strains isolated from cheese. Four yeast strains fermented lactose and were identified as Candida kefyr. The specific β-galactoside activity of the studied strains was 1501–2113 IU/g dry biomass. The ability of strains C. kefyr C24 and C30 to produce ethanol from lactose was significantly inhibited by the increase in substrate concentration (100 g/L). 2013 Article Ізоляція та характеристика лактозоферментуючих дріжджів Candida kefyr / О.Д. Янєва, Г.О. Вороніна, В.С. Підгорський // Цитология и генетика. — 2013. — Т. 47, № 6. — С. 43-50. — Бібліогр.: 21назв. — укр. 0564-3783 DOI: 10.3103/S0095452713060066 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/126602 663.14+62.631.5+637.345 uk Цитология и генетика Інститут клітинної біології та генетичної інженерії НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Оригинальные работы
Оригинальные работы
spellingShingle Оригинальные работы
Оригинальные работы
Янєва, О.Д.
Вороніна, Г.О.
Підгорський, В.С.
Ізоляція та характеристика лактозоферментуючих дріжджів Candida kefyr
Цитология и генетика
description Проведено скринінг лактозоферментуючих штамів дріжджів серед 162 штамів, ізольованих з різних рослин, та 28 штамів, виділених з сиру. Чотири штами дріжджів ферментували лактозу та були ідентифіковані як Candida kefyr. Питома активність β-галактозиди досліджених штамів складала 1501–2113 МО/г сухої біомаси. Здатність штамів C. kefyr С24 та С30 продукувати етанол з лактози значно пригнічувалась при високій концентрації субстрату (100 г/л).
format Article
author Янєва, О.Д.
Вороніна, Г.О.
Підгорський, В.С.
author_facet Янєва, О.Д.
Вороніна, Г.О.
Підгорський, В.С.
author_sort Янєва, О.Д.
title Ізоляція та характеристика лактозоферментуючих дріжджів Candida kefyr
title_short Ізоляція та характеристика лактозоферментуючих дріжджів Candida kefyr
title_full Ізоляція та характеристика лактозоферментуючих дріжджів Candida kefyr
title_fullStr Ізоляція та характеристика лактозоферментуючих дріжджів Candida kefyr
title_full_unstemmed Ізоляція та характеристика лактозоферментуючих дріжджів Candida kefyr
title_sort ізоляція та характеристика лактозоферментуючих дріжджів candida kefyr
publisher Інститут клітинної біології та генетичної інженерії НАН України
publishDate 2013
topic_facet Оригинальные работы
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/126602
citation_txt Ізоляція та характеристика лактозоферментуючих дріжджів Candida kefyr / О.Д. Янєва, Г.О. Вороніна, В.С. Підгорський // Цитология и генетика. — 2013. — Т. 47, № 6. — С. 43-50. — Бібліогр.: 21назв. — укр.
series Цитология и генетика
work_keys_str_mv AT ânêvaod ízolâcíâtaharakteristikalaktozofermentuûčihdríždžívcandidakefyr
AT voronínago ízolâcíâtaharakteristikalaktozofermentuûčihdríždžívcandidakefyr
AT pídgorsʹkijvs ízolâcíâtaharakteristikalaktozofermentuûčihdríždžívcandidakefyr
first_indexed 2023-10-18T20:51:12Z
last_indexed 2023-10-18T20:51:12Z
_version_ 1796151277766311936