Assessing the chelating ability of Aerva lanata: adsorption of chromium from tannery effluent and its toxicity measurement
The chelating ability of aqueous leaf extract of Aerva lanata was assessed in vitro. The aqueous leaf extract showed a dose dependent decrease in chelating ability using FeCl₂. The highest chelating ability of aqueous leaf extract was observed at 2•10⁻⁵ g/mL (100 ± 0.00). The antioxidant activity of...
Збережено в:
Дата: | 2013 |
---|---|
Автори: | , , |
Формат: | Стаття |
Мова: | English |
Опубліковано: |
Інститут колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України
2013
|
Назва видання: | Химия и технология воды |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/130771 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Assessing the chelating ability of Aerva lanata: adsorption of chromium from tannery effluent and its toxicity measurement / K. Poonkuzhali, M. Manivannan, T. Palvannan // Химия и технология воды. — 2013. — Т. 35, № 3. — С. 240-250. — Бібліогр.: 27 назв. — рос. |