Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором
Розроблено та оптимізовано методику визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором. Підібрано оптимальне співвідношення та концентрацію ферментів у біоселективному елементі біосенсора для найбільшої його стабільності та чутливості. Розглянуто різні варіанти ви...
Збережено в:
Дата: | 2007 |
---|---|
Автори: | , , |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
2007
|
Назва видання: | Біополімери і клітина |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/157520 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором / В.М. Пєшкова, О.О. Солдаткін, С.В. Дзядевич // Біополімери і клітина. — 2007. — Т. 23, № 6. — С. 501-510. — Бібліогр.: 25 назв. — укр., англ. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraineid |
irk-123456789-157520 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-1575202019-06-21T01:24:43Z Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором Пєшкова, В.М. Солдаткін, О.О. Дзядевич, С.В. Молекулярна та клітинна біотехнології Розроблено та оптимізовано методику визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором. Підібрано оптимальне співвідношення та концентрацію ферментів у біоселективному елементі біосенсора для найбільшої його стабільності та чутливості. Розглянуто різні варіанти виявлення сахарози в зразках за допомогою біосенсора та проведено визначення сахарози та глюкози в соках і солодких напоях. Запропоновану методику можна надалі використовувати у харчовій промисловості для контролю і оптимізації виробництва. The working procedure of sucrose and glucose conductometric biosensors with real samples of juices and sweet drinks has been presented. For the purpose of sensitivity and stability improvement of the sucrose biosensor, optimal enzyme proportions and concentrations in its bioselective element have been chosen. Different variants of determination of sucrose and glucose in real samples using the biosensor have been considered. The sucrose and glucose measurement has been carried out in juices and sweet drinks. The method suggested could be used in food industry for the production control and optimization. Разработана и оптимизирована методика определения сахарозы в соках и сладких напитках с помощью кондуктометрического ферментного биосенсора. Подобраны оптимальное соотношение и концентрации ферментов в биоселективном элементе биосенсора для наибольшей его стабильности и чувствительности. Рассмотрены разные варианты выявления сахарозы в образцах с помощью биосенсора и проведено определение сахарозы и глюкозы в соках и сладких напитках. Предложенную методику можно использовать в дальнейшем в пищевой промышленности для контроля и оптимизации производства. 2007 Article Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором / В.М. Пєшкова, О.О. Солдаткін, С.В. Дзядевич // Біополімери і клітина. — 2007. — Т. 23, № 6. — С. 501-510. — Бібліогр.: 25 назв. — укр., англ. 0233-7657 DOI: http://dx.doi.org/10.7124/bc.000785 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/157520 .577.15.543.555 uk Біополімери і клітина Інститут молекулярної біології і генетики НАН України |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Ukrainian |
topic |
Молекулярна та клітинна біотехнології Молекулярна та клітинна біотехнології |
spellingShingle |
Молекулярна та клітинна біотехнології Молекулярна та клітинна біотехнології Пєшкова, В.М. Солдаткін, О.О. Дзядевич, С.В. Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором Біополімери і клітина |
description |
Розроблено та оптимізовано методику визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором. Підібрано оптимальне співвідношення та концентрацію ферментів у біоселективному елементі біосенсора для найбільшої його стабільності та чутливості. Розглянуто різні варіанти виявлення сахарози в зразках за допомогою біосенсора та проведено визначення сахарози та глюкози в соках і солодких напоях. Запропоновану методику можна надалі використовувати у харчовій промисловості для контролю і оптимізації виробництва. |
format |
Article |
author |
Пєшкова, В.М. Солдаткін, О.О. Дзядевич, С.В. |
author_facet |
Пєшкова, В.М. Солдаткін, О.О. Дзядевич, С.В. |
author_sort |
Пєшкова, В.М. |
title |
Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором |
title_short |
Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором |
title_full |
Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором |
title_fullStr |
Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором |
title_full_unstemmed |
Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором |
title_sort |
оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором |
publisher |
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України |
publishDate |
2007 |
topic_facet |
Молекулярна та клітинна біотехнології |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/157520 |
citation_txt |
Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором / В.М. Пєшкова, О.О. Солдаткін, С.В. Дзядевич // Біополімери і клітина. — 2007. — Т. 23, № 6. — С. 501-510. — Бібліогр.: 25 назв. — укр., англ. |
series |
Біополімери і клітина |
work_keys_str_mv |
AT pêškovavm optimízacíâmetodikiviznačennâsaharozivsokahísolodkihnapoâhkonduktometričnimfermentnimbíosensorom AT soldatkínoo optimízacíâmetodikiviznačennâsaharozivsokahísolodkihnapoâhkonduktometričnimfermentnimbíosensorom AT dzâdevičsv optimízacíâmetodikiviznačennâsaharozivsokahísolodkihnapoâhkonduktometričnimfermentnimbíosensorom |
first_indexed |
2023-05-20T17:52:39Z |
last_indexed |
2023-05-20T17:52:39Z |
_version_ |
1796154300196454400 |