Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором

Розроблено та оптимізовано методику визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором. Підібрано оптимальне співвідношення та концентрацію ферментів у біоселективному елементі біосенсора для найбільшої його стабільності та чутливості. Розглянуто різні варіанти ви...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2007
Автори: Пєшкова, В.М., Солдаткін, О.О., Дзядевич, С.В.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут молекулярної біології і генетики НАН України 2007
Назва видання:Біополімери і клітина
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/157520
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором / В.М. Пєшкова, О.О. Солдаткін, С.В. Дзядевич // Біополімери і клітина. — 2007. — Т. 23, № 6. — С. 501-510. — Бібліогр.: 25 назв. — укр., англ.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-157520
record_format dspace
spelling irk-123456789-1575202019-06-21T01:24:43Z Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором Пєшкова, В.М. Солдаткін, О.О. Дзядевич, С.В. Молекулярна та клітинна біотехнології Розроблено та оптимізовано методику визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором. Підібрано оптимальне співвідношення та концентрацію ферментів у біоселективному елементі біосенсора для найбільшої його стабільності та чутливості. Розглянуто різні варіанти виявлення сахарози в зразках за допомогою біосенсора та проведено визначення сахарози та глюкози в соках і солодких напоях. Запропоновану методику можна надалі використовувати у харчовій промисловості для контролю і оптимізації виробництва. The working procedure of sucrose and glucose conductometric biosensors with real samples of juices and sweet drinks has been presented. For the purpose of sensitivity and stability improvement of the sucrose biosensor, optimal enzyme proportions and concentrations in its bioselective element have been chosen. Different variants of determination of sucrose and glucose in real samples using the biosensor have been considered. The sucrose and glucose measurement has been carried out in juices and sweet drinks. The method suggested could be used in food industry for the production control and optimization. Разработана и оптимизирована методика определения сахарозы в соках и сладких напитках с помощью кондуктометрического ферментного биосенсора. Подобраны оптимальное соотношение и концентрации ферментов в биоселективном элементе биосенсора для наибольшей его стабильности и чувствительности. Рассмотрены разные варианты выявления сахарозы в образцах с помощью биосенсора и проведено определение сахарозы и глюкозы в соках и сладких напитках. Предложенную методику можно использовать в дальнейшем в пищевой промышленности для контроля и оптимизации производства. 2007 Article Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором / В.М. Пєшкова, О.О. Солдаткін, С.В. Дзядевич // Біополімери і клітина. — 2007. — Т. 23, № 6. — С. 501-510. — Бібліогр.: 25 назв. — укр., англ. 0233-7657 DOI: http://dx.doi.org/10.7124/bc.000785 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/157520 .577.15.543.555 uk Біополімери і клітина Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Молекулярна та клітинна біотехнології
Молекулярна та клітинна біотехнології
spellingShingle Молекулярна та клітинна біотехнології
Молекулярна та клітинна біотехнології
Пєшкова, В.М.
Солдаткін, О.О.
Дзядевич, С.В.
Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором
Біополімери і клітина
description Розроблено та оптимізовано методику визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором. Підібрано оптимальне співвідношення та концентрацію ферментів у біоселективному елементі біосенсора для найбільшої його стабільності та чутливості. Розглянуто різні варіанти виявлення сахарози в зразках за допомогою біосенсора та проведено визначення сахарози та глюкози в соках і солодких напоях. Запропоновану методику можна надалі використовувати у харчовій промисловості для контролю і оптимізації виробництва.
format Article
author Пєшкова, В.М.
Солдаткін, О.О.
Дзядевич, С.В.
author_facet Пєшкова, В.М.
Солдаткін, О.О.
Дзядевич, С.В.
author_sort Пєшкова, В.М.
title Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором
title_short Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором
title_full Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором
title_fullStr Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором
title_full_unstemmed Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором
title_sort оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором
publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
publishDate 2007
topic_facet Молекулярна та клітинна біотехнології
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/157520
citation_txt Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором / В.М. Пєшкова, О.О. Солдаткін, С.В. Дзядевич // Біополімери і клітина. — 2007. — Т. 23, № 6. — С. 501-510. — Бібліогр.: 25 назв. — укр., англ.
series Біополімери і клітина
work_keys_str_mv AT pêškovavm optimízacíâmetodikiviznačennâsaharozivsokahísolodkihnapoâhkonduktometričnimfermentnimbíosensorom
AT soldatkínoo optimízacíâmetodikiviznačennâsaharozivsokahísolodkihnapoâhkonduktometričnimfermentnimbíosensorom
AT dzâdevičsv optimízacíâmetodikiviznačennâsaharozivsokahísolodkihnapoâhkonduktometričnimfermentnimbíosensorom
first_indexed 2023-05-20T17:52:39Z
last_indexed 2023-05-20T17:52:39Z
_version_ 1796154300196454400