Харчування ольвіополітів: традиції Середземномор’я і понтійська специфіка
Стаття присвячена аналізу раціону мешканців Ольвійського полісу, як регіонального варіанту загальноеллінського. Розглядаються специфічні елементи місцевої дієти. Судячи з наявних даних, мешканці Нижнього Побужжя споживали менше ячмінних каш і коржів, та більше – пшеничного хліба та пшоняних каш,...
Збережено в:
Дата: | 2017 |
---|---|
Автор: | Одрін, О. |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Інституту історії України НАН України
2017
|
Назва видання: | Соціум. Альманах соціальної історії |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/159004 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Харчування ольвіополітів: традиції Середземномор’я і понтійська специфіка / О. Одрін // Соціум. Альманах соціальної історії. — 2017. — Вип. 13-14. — С. 263–286. — Бібліогр.: 127 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of UkraineСхожі ресурси
-
Мисливство в античних державах Надчорномор’я (на прикладі Ольвії)
за авторством: Одрін, О.
Опубліковано: (2015) -
Дозвілля в повсякденному житті козацької старшини (на матеріалах мемуарної літератури першої половини ХVІІІ ст.)
за авторством: Дзюба, О.
Опубліковано: (2017) -
Інтер’єр та мода як ознаки стилю життя козацької старшини ХVІІІ ст.
за авторством: Дзюба, О.
Опубліковано: (2015) -
Вбрання української еліти XVII–XVIII ст.
за авторством: Косміна, О.
Опубліковано: (2015) -
Подорож російського посла Петра Толстого до Туреччини теренами Гетьманщини та Правобережжя в 1702 р.: дипломатичні прийоми, дорожні випадки, взаємини з Іваном Мазепою та Семеном Палієм
за авторством: Станіславський, В.
Опубліковано: (2017)