Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.)
Досліджено вплив короткотривалих теплового (2 год, +40 °С) і холодового (2 год, +4 °С) стресів на пігменти й розчинні білки 7- і 14-добових проростків контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.). Виявлено специфічні ознаки в реакції пігментного комплексу і розчинних б...
Збережено в:
Дата: | 2015 |
---|---|
Автор: | |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України
2015
|
Назва видання: | Физиология растений и генетика |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/159555 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.) / Л.М. Бабенко // Физиология растений и генетика. — 2015. — Т. 47, № 6. — С. 505-513. — Бібліогр.: 14 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraineid |
irk-123456789-159555 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-1595552019-10-07T01:25:56Z Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.) Бабенко, Л.М. Досліджено вплив короткотривалих теплового (2 год, +40 °С) і холодового (2 год, +4 °С) стресів на пігменти й розчинні білки 7- і 14-добових проростків контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.). Виявлено специфічні ознаки в реакції пігментного комплексу і розчинних білків, які залежали від сорту і віку проростків. Исследовано влияние краткосрочных теплового (2 ч, +40 °С) и холодового (2 ч, +4 °С) стрессов на пигменты и растворимые белки 7- и 14-суточных проростков контрастных по признаку термостойкости сортов пшеницы (Triticum aestivum L.). Выявлены специфические признаки в реакции пигментного комплекса и растворимых белков, которые зависели от сорта и возраста проростков. The effect of short-term heat (2 hrs, +40 °C) and cold (2 hrs., +4 °C) temperature stress on pigments and soluble proteins contents of 7- and 14-day-old seedlings of contrast on heat resistance wheat varieties (Triticum aestivum L.) has been investigated. It is shown that pigment complex actively responds to changes in temperature. 2015 Article Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.) / Л.М. Бабенко // Физиология растений и генетика. — 2015. — Т. 47, № 6. — С. 505-513. — Бібліогр.: 14 назв. — укр. 2308-7099 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/159555 58.036:577/.112/. 152.1./19:582.542.11 uk Физиология растений и генетика Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Ukrainian |
description |
Досліджено вплив короткотривалих теплового (2 год, +40 °С) і холодового (2 год, +4 °С) стресів на пігменти й розчинні білки 7- і 14-добових проростків контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.). Виявлено специфічні ознаки в реакції пігментного комплексу і розчинних білків, які залежали від сорту і віку проростків. |
format |
Article |
author |
Бабенко, Л.М. |
spellingShingle |
Бабенко, Л.М. Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.) Физиология растений и генетика |
author_facet |
Бабенко, Л.М. |
author_sort |
Бабенко, Л.М. |
title |
Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.) |
title_short |
Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.) |
title_full |
Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.) |
title_fullStr |
Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.) |
title_full_unstemmed |
Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.) |
title_sort |
вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (triticum aestivum l.) |
publisher |
Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України |
publishDate |
2015 |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/159555 |
citation_txt |
Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.) / Л.М. Бабенко // Физиология растений и генетика. — 2015. — Т. 47, № 6. — С. 505-513. — Бібліогр.: 14 назв. — укр. |
series |
Физиология растений и генетика |
work_keys_str_mv |
AT babenkolm vplivtemperaturinapígmentnijskladívmístrozčinnihbílkívukontrastnihzaoznakoûtermostíjkostísortívpšenicítriticumaestivuml |
first_indexed |
2023-05-20T17:57:46Z |
last_indexed |
2023-05-20T17:57:46Z |
_version_ |
1796154495757975552 |