Effect of Trehalose and Glycerol on the Resistance of Recombinant Saccharomyces cerevisiae Strains to Desiccation, Freeze-thaw and Osmotic Stresses

Introduction. Baker's yeast Saccharomyces cerevisiae has been used for manufacturing bakery products, food and feed supplements, alcoholic fermentation etc. In biotechnological processes, yeast cells are exposed to stress factors (high concentration of sugars and ethanol, high temperature, de...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2018
Автори: Semkiv, M.V., Ternavska, O.T., Dmytruk, K.V., Sibirny, A.A.
Формат: Стаття
Мова:English
Опубліковано: Видавничий дім "Академперіодика" НАН України 2018
Назва видання:Наука та інновації
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/162617
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Effect of Trehalose and Glycerol on the Resistance of Recombinant Saccharomyces cerevisiae Strains to Desiccation, Freeze-thaw and Osmotic Stresses / M.V. Semkiv, O.T. Ternavska, K.V. Dmytruk, A.A. Sibirny // Наука та інновації. — 2018. — Т. 14, № 6. — С. 80-92. — Бібліогр.: 39 назв. — англ.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine