Участь активних форм кисню в індукуванні солестійкості проростків пшениці саліциловою кислотою

The exogenous salicylic acid (SA) action on the salt resistance of wheat plantlets is studied. SA (1μM) increased the content, of peroxide compounds proline, and soluble carbohydrates in roots and (to a lesser degree) in propagules. Thus, the salt resistance of plantlets increased. All SA effects we...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2007
Автори: Колупаєв, Ю.Є., Карпець, Ю.В., Мусатенко, Л.І.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Видавничий дім "Академперіодика" НАН України 2007
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/1739
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Участь активних форм кисню в індукуванні солестійкості проростків пшениці саліциловою кислотою / Ю.Є. Колупаєв, Ю.В. Карпець, Л.І. Мусатенко // Доп. НАН України. — 2007. — N 6. — С. 154–158. — Бібліогр.: 14 назв. — укp.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine