Сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха

Проанализированы и систематизированы результаты сравнительного изучения белково- ферментного комплекса семян сои и гороха. Изучен компонентный и аминокислотный состав белков семян сои и гороха и их основных фракций, которые имеют константы седиментации 7S и 11S. Показано, что 7S и 11S белки неоди...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2009
Автори: Адамовская, А.Г., Сичкарь, В.И., Молодченкова, О.О., Сагайдак, Т.В., Цисельская, Л.Й., Безкровная, Л.Я.
Формат: Стаття
Мова:Russian
Опубліковано: Інститут молекулярної біології і генетики НАН України 2009
Назва видання:Фактори експериментальної еволюції організмів
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/174655
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха / А.Г. Адамовская, В.И. Сичкарь, О.О. Молодченкова, Т.В. Сагайдак, Л.Й. Цисельская, Л.Я. Безкровная // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 6. — С. 85-86. — Бібліогр.: 8 назв. — рос.

Репозиторії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-174655
record_format dspace
spelling irk-123456789-1746552021-01-27T01:26:34Z Сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха Адамовская, А.Г. Сичкарь, В.И. Молодченкова, О.О. Сагайдак, Т.В. Цисельская, Л.Й. Безкровная, Л.Я. Аналіз і оцінка генетичних ресурсів Проанализированы и систематизированы результаты сравнительного изучения белково- ферментного комплекса семян сои и гороха. Изучен компонентный и аминокислотный состав белков семян сои и гороха и их основных фракций, которые имеют константы седиментации 7S и 11S. Показано, что 7S и 11S белки неодинаково сбалансированы по аминокислотному составу, а их соотношение влияет на питательную ценность семян. Полученные результаты позволят селекционерам вести специальные исследования и отбор сортов сои и гороха продовольственного направления. Проаналізовані та систематизовані результати порівняльного вивчення білково- ферментного комплексу насіння сої та гороху. Вивчений компонентний та амінокислотний склад білків насіння сої і гороху та їх основних фракцій, які мають константи седиментації 7S та 11S. Показано, що 7S та 11S білки неоднаково збалансовані за амінокислотним складом, а їх співвідношення впливає на харчову цінність насіння. Отримані результати дозволять селекціонерам вести спеціальні дослідження та відбір сортів сої та гороху продовольчого напрямку. The results of comparative study of protein-enzyme complex of seed of soya and pea.was analyzed and systematized. Component and amino acid composition of proteins of seed of soya and pea and their basic factions which have constants of sedimentation of 7S and 11S is studied. It is showed that 7S and 11S proteins is differently balanced on amino acid composition, and their correlation influences on the nutritious value of seed. The got results will allow breeders to conduct the special researches and selection of varieties of soya and pea of food direction. 2009 Article Сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха / А.Г. Адамовская, В.И. Сичкарь, О.О. Молодченкова, Т.В. Сагайдак, Л.Й. Цисельская, Л.Я. Безкровная // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 6. — С. 85-86. — Бібліогр.: 8 назв. — рос. 2219-3782 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/174655 ru Фактори експериментальної еволюції організмів Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Russian
topic Аналіз і оцінка генетичних ресурсів
Аналіз і оцінка генетичних ресурсів
spellingShingle Аналіз і оцінка генетичних ресурсів
Аналіз і оцінка генетичних ресурсів
Адамовская, А.Г.
Сичкарь, В.И.
Молодченкова, О.О.
Сагайдак, Т.В.
Цисельская, Л.Й.
Безкровная, Л.Я.
Сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха
Фактори експериментальної еволюції організмів
description Проанализированы и систематизированы результаты сравнительного изучения белково- ферментного комплекса семян сои и гороха. Изучен компонентный и аминокислотный состав белков семян сои и гороха и их основных фракций, которые имеют константы седиментации 7S и 11S. Показано, что 7S и 11S белки неодинаково сбалансированы по аминокислотному составу, а их соотношение влияет на питательную ценность семян. Полученные результаты позволят селекционерам вести специальные исследования и отбор сортов сои и гороха продовольственного направления.
format Article
author Адамовская, А.Г.
Сичкарь, В.И.
Молодченкова, О.О.
Сагайдак, Т.В.
Цисельская, Л.Й.
Безкровная, Л.Я.
author_facet Адамовская, А.Г.
Сичкарь, В.И.
Молодченкова, О.О.
Сагайдак, Т.В.
Цисельская, Л.Й.
Безкровная, Л.Я.
author_sort Адамовская, А.Г.
title Сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха
title_short Сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха
title_full Сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха
title_fullStr Сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха
title_full_unstemmed Сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха
title_sort сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха
publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
publishDate 2009
topic_facet Аналіз і оцінка генетичних ресурсів
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/174655
citation_txt Сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха / А.Г. Адамовская, В.И. Сичкарь, О.О. Молодченкова, Т.В. Сагайдак, Л.Й. Цисельская, Л.Я. Безкровная // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 6. — С. 85-86. — Бібліогр.: 8 назв. — рос.
series Фактори експериментальної еволюції організмів
work_keys_str_mv AT adamovskaâag sravnitelʹnaâharakteristikabelkovofermentativnogokompleksasemânsoiigoroha
AT sičkarʹvi sravnitelʹnaâharakteristikabelkovofermentativnogokompleksasemânsoiigoroha
AT molodčenkovaoo sravnitelʹnaâharakteristikabelkovofermentativnogokompleksasemânsoiigoroha
AT sagajdaktv sravnitelʹnaâharakteristikabelkovofermentativnogokompleksasemânsoiigoroha
AT ciselʹskaâlj sravnitelʹnaâharakteristikabelkovofermentativnogokompleksasemânsoiigoroha
AT bezkrovnaâlâ sravnitelʹnaâharakteristikabelkovofermentativnogokompleksasemânsoiigoroha
first_indexed 2023-10-18T22:36:52Z
last_indexed 2023-10-18T22:36:52Z
_version_ 1796155977353920512