Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів
Коротко висвітлена проблема контамінації м’ясопродуктів при їхньому копченні. Розглядаються два типи копчення: традиційне - коптильним димом, і бездимне – коптильними препаратами. Наводяться дані з потенційної мутагенної і канцерогенної дії копчених продуктів, коптильних препаратів і конденсатів...
Збережено в:
Дата: | 2009 |
---|---|
Автори: | , |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
2009
|
Назва видання: | Фактори експериментальної еволюції організмів |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/176849 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів / Д.Л. Ткачова, О.М. Дуган // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 7. — С. 310-315. — Бібліогр.: 20 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of UkraineРезюме: | Коротко висвітлена проблема контамінації м’ясопродуктів при їхньому копченні.
Розглядаються два типи копчення: традиційне - коптильним димом, і бездимне –
коптильними препаратами. Наводяться дані з потенційної мутагенної і канцерогенної
дії копчених продуктів, коптильних препаратів і конденсатів коптильного диму та дані
по вмісту в них бенз(а)пірену та інших поліциклічних ароматичних вуглеводнів. |
---|