Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів

Коротко висвітлена проблема контамінації м’ясопродуктів при їхньому копченні. Розглядаються два типи копчення: традиційне - коптильним димом, і бездимне – коптильними препаратами. Наводяться дані з потенційної мутагенної і канцерогенної дії копчених продуктів, коптильних препаратів і конденсатів...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2009
Автори: Ткачова, Д.Л., Дуган, О.М.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут молекулярної біології і генетики НАН України 2009
Назва видання:Фактори експериментальної еволюції організмів
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/176849
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів / Д.Л. Ткачова, О.М. Дуган // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 7. — С. 310-315. — Бібліогр.: 20 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-176849
record_format dspace
spelling irk-123456789-1768492021-02-09T01:28:00Z Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів Ткачова, Д.Л. Дуган, О.М. Генетика людини та медична генетика Коротко висвітлена проблема контамінації м’ясопродуктів при їхньому копченні. Розглядаються два типи копчення: традиційне - коптильним димом, і бездимне – коптильними препаратами. Наводяться дані з потенційної мутагенної і канцерогенної дії копчених продуктів, коптильних препаратів і конденсатів коптильного диму та дані по вмісту в них бенз(а)пірену та інших поліциклічних ароматичних вуглеводнів. Коротко освещена проблема контаминации мясопродуктов при их копчении. Рассматриваются два типа копчения: традиционное – коптильным дымом, и бездымное – коптильными препаратами. Приводятся данные по потенциальному мутагенному и канцерогенному действию копченых продуктов, коптильных препаратов и конденсатов коптильного дыма и данные по содержанию в них бенз(а)пирена и других полициклических ароматических углеводородов. The problem of meat products contamination during their smoking has been briefly reported. Two types of smoking have been discussed: traditional smoking and smoking with using smoke flavourings. The data concerning potential mutagenic and carcinogenic activity of smoked products, smoke flavourings and wood smoke condensates have been cited. Additionally there is information about the contents of benzo(a)pyrene and other polycyclic aromatic hydrocarbons in mentioned samples. 2009 Article Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів / Д.Л. Ткачова, О.М. Дуган // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 7. — С. 310-315. — Бібліогр.: 20 назв. — укр. 2219-3782 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/176849 uk Фактори експериментальної еволюції організмів Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Генетика людини та медична генетика
Генетика людини та медична генетика
spellingShingle Генетика людини та медична генетика
Генетика людини та медична генетика
Ткачова, Д.Л.
Дуган, О.М.
Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів
Фактори експериментальної еволюції організмів
description Коротко висвітлена проблема контамінації м’ясопродуктів при їхньому копченні. Розглядаються два типи копчення: традиційне - коптильним димом, і бездимне – коптильними препаратами. Наводяться дані з потенційної мутагенної і канцерогенної дії копчених продуктів, коптильних препаратів і конденсатів коптильного диму та дані по вмісту в них бенз(а)пірену та інших поліциклічних ароматичних вуглеводнів.
format Article
author Ткачова, Д.Л.
Дуган, О.М.
author_facet Ткачова, Д.Л.
Дуган, О.М.
author_sort Ткачова, Д.Л.
title Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів
title_short Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів
title_full Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів
title_fullStr Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів
title_full_unstemmed Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів
title_sort потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів
publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
publishDate 2009
topic_facet Генетика людини та медична генетика
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/176849
citation_txt Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів / Д.Л. Ткачова, О.М. Дуган // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 7. — С. 310-315. — Бібліогр.: 20 назв. — укр.
series Фактори експериментальної еволюції організмів
work_keys_str_mv AT tkačovadl potencíjnamutagennadíâkopčenihmâsoproduktív
AT duganom potencíjnamutagennadíâkopčenihmâsoproduktív
first_indexed 2023-10-18T22:42:15Z
last_indexed 2023-10-18T22:42:15Z
_version_ 1796156213854994432