Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст.
Стаття присвячена аналізові етапів становлення сировинної бази цукрової промисловості. Досліджено становище буряківництва в дореформений і пореформений періоди. Доведено залежність розвитку сировинної бази цукрових заводів від процесу їх комерціалізації. Визначені фактори формування географії бурякі...
Збережено в:
Дата: | 2018 |
---|---|
Автор: | |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Центр пам’яткознавства НАН України і УТОПІК
2018
|
Назва видання: | Сіверщина в історії України |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/180750 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. / О.В. Степанова // Сіверщина в історії України: Зб. наук. пр. — К.: Глухів, 2018. — Вип. 11. — С. 237-240. — Бібліогр.: 31 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraineid |
irk-123456789-180750 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-1807502021-10-17T01:26:30Z Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. Степанова, О.В. Нова історія Стаття присвячена аналізові етапів становлення сировинної бази цукрової промисловості. Досліджено становище буряківництва в дореформений і пореформений періоди. Доведено залежність розвитку сировинної бази цукрових заводів від процесу їх комерціалізації. Визначені фактори формування географії буряківництва та його еволюції. Статья посвящена анализу этапов становления сырьевой базы сахарной промышленности. Исследовано положение свекловодства в дореформенный и пореформенный периоды. Доказана зависимость развития сырьевой базы сахарных заводов от процесса их коммерциализации. Определены факторы формирования географии свекловодства и его эволюции. This article analyzes the stages of formation of the raw material base of the sugar industry. The position of sugar beet cultivation in pre-reform and post-reform periods has been studied. The dependence of the development of the raw material base of sugar factories on the process of their commercialization is proved. The factors determining the geography of beet cultivation and its evolution are identified. 2018 Article Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. / О.В. Степанова // Сіверщина в історії України: Зб. наук. пр. — К.: Глухів, 2018. — Вип. 11. — С. 237-240. — Бібліогр.: 31 назв. — укр. 2218-4805 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/180750 94(477):664.121«18/190» uk Сіверщина в історії України Центр пам’яткознавства НАН України і УТОПІК |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Ukrainian |
topic |
Нова історія Нова історія |
spellingShingle |
Нова історія Нова історія Степанова, О.В. Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. Сіверщина в історії України |
description |
Стаття присвячена аналізові етапів становлення сировинної бази цукрової промисловості. Досліджено становище буряківництва в дореформений і пореформений періоди. Доведено залежність розвитку сировинної бази цукрових заводів від процесу їх комерціалізації. Визначені фактори формування географії буряківництва та його еволюції. |
format |
Article |
author |
Степанова, О.В. |
author_facet |
Степанова, О.В. |
author_sort |
Степанова, О.В. |
title |
Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. |
title_short |
Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. |
title_full |
Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. |
title_fullStr |
Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. |
title_full_unstemmed |
Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. |
title_sort |
фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в чернігівській губернії у хіх – на початку хх ст. |
publisher |
Центр пам’яткознавства НАН України і УТОПІК |
publishDate |
2018 |
topic_facet |
Нова історія |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/180750 |
citation_txt |
Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. / О.В. Степанова // Сіверщина в історії України: Зб. наук. пр. — К.: Глухів, 2018. — Вип. 11. — С. 237-240. — Бібліогр.: 31 назв. — укр. |
series |
Сіверщина в історії України |
work_keys_str_mv |
AT stepanovaov faktorirozvitkusirovinnoíbazicukrovoípromislovostívčernígívsʹkíjgubernííuhíhnapočatkuhhst |
first_indexed |
2023-10-18T22:50:41Z |
last_indexed |
2023-10-18T22:50:41Z |
_version_ |
1796156583519977472 |