Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст.

Стаття присвячена аналізові етапів становлення сировинної бази цукрової промисловості. Досліджено становище буряківництва в дореформений і пореформений періоди. Доведено залежність розвитку сировинної бази цукрових заводів від процесу їх комерціалізації. Визначені фактори формування географії бурякі...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2018
Автор: Степанова, О.В.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Центр пам’яткознавства НАН України і УТОПІК 2018
Назва видання:Сіверщина в історії України
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/180750
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. / О.В. Степанова // Сіверщина в історії України: Зб. наук. пр. — К.: Глухів, 2018. — Вип. 11. — С. 237-240. — Бібліогр.: 31 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-180750
record_format dspace
spelling irk-123456789-1807502021-10-17T01:26:30Z Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. Степанова, О.В. Нова історія Стаття присвячена аналізові етапів становлення сировинної бази цукрової промисловості. Досліджено становище буряківництва в дореформений і пореформений періоди. Доведено залежність розвитку сировинної бази цукрових заводів від процесу їх комерціалізації. Визначені фактори формування географії буряківництва та його еволюції. Статья посвящена анализу этапов становления сырьевой базы сахарной промышленности. Исследовано положение свекловодства в дореформенный и пореформенный периоды. Доказана зависимость развития сырьевой базы сахарных заводов от процесса их коммерциализации. Определены факторы формирования географии свекловодства и его эволюции. This article analyzes the stages of formation of the raw material base of the sugar industry. The position of sugar beet cultivation in pre-reform and post-reform periods has been studied. The dependence of the development of the raw material base of sugar factories on the process of their commercialization is proved. The factors determining the geography of beet cultivation and its evolution are identified. 2018 Article Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. / О.В. Степанова // Сіверщина в історії України: Зб. наук. пр. — К.: Глухів, 2018. — Вип. 11. — С. 237-240. — Бібліогр.: 31 назв. — укр. 2218-4805 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/180750 94(477):664.121«18/190» uk Сіверщина в історії України Центр пам’яткознавства НАН України і УТОПІК
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Нова історія
Нова історія
spellingShingle Нова історія
Нова історія
Степанова, О.В.
Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст.
Сіверщина в історії України
description Стаття присвячена аналізові етапів становлення сировинної бази цукрової промисловості. Досліджено становище буряківництва в дореформений і пореформений періоди. Доведено залежність розвитку сировинної бази цукрових заводів від процесу їх комерціалізації. Визначені фактори формування географії буряківництва та його еволюції.
format Article
author Степанова, О.В.
author_facet Степанова, О.В.
author_sort Степанова, О.В.
title Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст.
title_short Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст.
title_full Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст.
title_fullStr Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст.
title_full_unstemmed Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст.
title_sort фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в чернігівській губернії у хіх – на початку хх ст.
publisher Центр пам’яткознавства НАН України і УТОПІК
publishDate 2018
topic_facet Нова історія
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/180750
citation_txt Фактори розвитку сировинної бази цукрової промисловості в Чернігівській губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. / О.В. Степанова // Сіверщина в історії України: Зб. наук. пр. — К.: Глухів, 2018. — Вип. 11. — С. 237-240. — Бібліогр.: 31 назв. — укр.
series Сіверщина в історії України
work_keys_str_mv AT stepanovaov faktorirozvitkusirovinnoíbazicukrovoípromislovostívčernígívsʹkíjgubernííuhíhnapočatkuhhst
first_indexed 2023-10-18T22:50:41Z
last_indexed 2023-10-18T22:50:41Z
_version_ 1796156583519977472