О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868)

Optimal conditions of total proteolytic activity and amylase activity were studied in Rhizoglyphus echinopus F u m. et R o b. Laboratory culture of Rh. echinopus served as a material. Protease and amylase activity was determined at different values of pH and temperatures. The highest proteolytic ac...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Видавець:Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України
Дата:1972
Автор: Барабанова, В.В.
Формат: Стаття
Мова:Russian
Опубліковано: Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України 1972
Назва видання:Вестник зоологии
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/190750
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Цитувати:О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) / В.В.Барабанова // Вестник зоологии. — 1972. — Т. 6, № 5. — С. 81-82. — Бібліогр.: 7 назв. — рос.

Репозиторії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-190750
record_format dspace
spelling irk-123456789-1907502023-06-22T13:48:00Z О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) Барабанова, В.В. Краткие сообщения Optimal conditions of total proteolytic activity and amylase activity were studied in Rhizoglyphus echinopus F u m. et R o b. Laboratory culture of Rh. echinopus served as a material. Protease and amylase activity was determined at different values of pH and temperatures. The highest proteolytic activity was observed in a neutral zone at pH 7.0. Optimal temperature for proteases is 35° C. For amylases the optimal value of pH is 6.0. With incubation temperature rise the enzyme activity increases. Temperature 50° C was not critical for amylase. 1972 Article О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) / В.В.Барабанова // Вестник зоологии. — 1972. — Т. 6, № 5. — С. 81-82. — Бібліогр.: 7 назв. — рос. 0084-5604 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/190750 595.429.2:591.132 ru Вестник зоологии Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Russian
topic Краткие сообщения
Краткие сообщения
spellingShingle Краткие сообщения
Краткие сообщения
Барабанова, В.В.
О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868)
Вестник зоологии
description Optimal conditions of total proteolytic activity and amylase activity were studied in Rhizoglyphus echinopus F u m. et R o b. Laboratory culture of Rh. echinopus served as a material. Protease and amylase activity was determined at different values of pH and temperatures. The highest proteolytic activity was observed in a neutral zone at pH 7.0. Optimal temperature for proteases is 35° C. For amylases the optimal value of pH is 6.0. With incubation temperature rise the enzyme activity increases. Temperature 50° C was not critical for amylase.
format Article
author Барабанова, В.В.
author_facet Барабанова, В.В.
author_sort Барабанова, В.В.
title О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868)
title_short О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868)
title_full О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868)
title_fullStr О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868)
title_full_unstemmed О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868)
title_sort о переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (rhizoglyphus echinopus fum. et rob., 1868)
publisher Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України
publishDate 1972
topic_facet Краткие сообщения
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/190750
citation_txt О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) / В.В.Барабанова // Вестник зоологии. — 1972. — Т. 6, № 5. — С. 81-82. — Бібліогр.: 7 назв. — рос.
series Вестник зоологии
work_keys_str_mv AT barabanovavv operevarivaniikrahmalaibelkakornevymlukovymkleŝomrhizoglyphusechinopusfumetrob1868
first_indexed 2023-10-18T23:13:41Z
last_indexed 2023-10-18T23:13:41Z
_version_ 1796157578868162560