О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868)
Optimal conditions of total proteolytic activity and amylase activity were studied in Rhizoglyphus echinopus F u m. et R o b. Laboratory culture of Rh. echinopus served as a material. Protease and amylase activity was determined at different values of pH and temperatures. The highest proteolytic ac...
Збережено в:
Видавець: | Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України |
---|---|
Дата: | 1972 |
Автор: | |
Формат: | Стаття |
Мова: | Russian |
Опубліковано: |
Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України
1972
|
Назва видання: | Вестник зоологии |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/190750 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Цитувати: | О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) / В.В.Барабанова // Вестник зоологии. — 1972. — Т. 6, № 5. — С. 81-82. — Бібліогр.: 7 назв. — рос. |
Репозиторії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraineid |
irk-123456789-190750 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-1907502023-06-22T13:48:00Z О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) Барабанова, В.В. Краткие сообщения Optimal conditions of total proteolytic activity and amylase activity were studied in Rhizoglyphus echinopus F u m. et R o b. Laboratory culture of Rh. echinopus served as a material. Protease and amylase activity was determined at different values of pH and temperatures. The highest proteolytic activity was observed in a neutral zone at pH 7.0. Optimal temperature for proteases is 35° C. For amylases the optimal value of pH is 6.0. With incubation temperature rise the enzyme activity increases. Temperature 50° C was not critical for amylase. 1972 Article О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) / В.В.Барабанова // Вестник зоологии. — 1972. — Т. 6, № 5. — С. 81-82. — Бібліогр.: 7 назв. — рос. 0084-5604 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/190750 595.429.2:591.132 ru Вестник зоологии Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Russian |
topic |
Краткие сообщения Краткие сообщения |
spellingShingle |
Краткие сообщения Краткие сообщения Барабанова, В.В. О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) Вестник зоологии |
description |
Optimal conditions of total proteolytic activity and amylase activity were studied in Rhizoglyphus echinopus F u m. et R o b. Laboratory culture of Rh. echinopus served as a material. Protease and amylase activity was determined at different values of pH and temperatures.
The highest proteolytic activity was observed in a neutral zone at pH 7.0. Optimal temperature for proteases is 35° C. For amylases the optimal value of pH is 6.0. With incubation temperature rise the enzyme activity increases. Temperature 50° C was not critical for amylase. |
format |
Article |
author |
Барабанова, В.В. |
author_facet |
Барабанова, В.В. |
author_sort |
Барабанова, В.В. |
title |
О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) |
title_short |
О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) |
title_full |
О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) |
title_fullStr |
О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) |
title_full_unstemmed |
О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) |
title_sort |
о переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (rhizoglyphus echinopus fum. et rob., 1868) |
publisher |
Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України |
publishDate |
1972 |
topic_facet |
Краткие сообщения |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/190750 |
citation_txt |
О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) / В.В.Барабанова // Вестник зоологии. — 1972. — Т. 6, № 5. — С. 81-82. — Бібліогр.: 7 назв. — рос. |
series |
Вестник зоологии |
work_keys_str_mv |
AT barabanovavv operevarivaniikrahmalaibelkakornevymlukovymkleŝomrhizoglyphusechinopusfumetrob1868 |
first_indexed |
2023-10-18T23:13:41Z |
last_indexed |
2023-10-18T23:13:41Z |
_version_ |
1796157578868162560 |