Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae)
It is determined that food composition in Phythoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni and A. reductus affected the ratio and activity of digestive enzymes, pH-optima of their action and the phytolitic index. As these mites should digest the vegetative content from guts of their victim, the menti...
Збережено в:
Дата: | 1981 |
---|---|
Автори: | , |
Формат: | Стаття |
Мова: | Russian |
Опубліковано: |
Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України
1981
|
Назва видання: | Вестник зоологии |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/192673 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae) / И.С. Старовир, В.В. Барабанова // Вестник зоологии. — 1981. — Т. 15, № 1. — С. 77-79. — Бібліогр.: 6 назв. — рос. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraineid |
irk-123456789-192673 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-1926732023-07-16T20:14:33Z Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae) Старовир, И.С. Барабанова, В.В. Краткие сообщения It is determined that food composition in Phythoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni and A. reductus affected the ratio and activity of digestive enzymes, pH-optima of their action and the phytolitic index. As these mites should digest the vegetative content from guts of their victim, the mentioned indices characterize them as optional carnivores with additional vegetative nutrition. 1981 Article Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae) / И.С. Старовир, В.В. Барабанова // Вестник зоологии. — 1981. — Т. 15, № 1. — С. 77-79. — Бібліогр.: 6 назв. — рос. 0084-5604 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/192673 595.429:521.132 ru Вестник зоологии Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Russian |
topic |
Краткие сообщения Краткие сообщения |
spellingShingle |
Краткие сообщения Краткие сообщения Старовир, И.С. Барабанова, В.В. Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae) Вестник зоологии |
description |
It is determined that food composition in Phythoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni and A. reductus affected the ratio and activity of digestive enzymes, pH-optima of their action and the phytolitic index. As these mites should digest the vegetative content from guts of their victim, the mentioned indices characterize them as optional carnivores with additional vegetative nutrition. |
format |
Article |
author |
Старовир, И.С. Барабанова, В.В. |
author_facet |
Старовир, И.С. Барабанова, В.В. |
author_sort |
Старовир, И.С. |
title |
Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae) |
title_short |
Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae) |
title_full |
Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae) |
title_fullStr |
Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae) |
title_full_unstemmed |
Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae) |
title_sort |
процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид phytoseiulus persimilis, amblyseius andersoni и a. reductus (gamasoidea, phytoseiidae) |
publisher |
Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України |
publishDate |
1981 |
topic_facet |
Краткие сообщения |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/192673 |
citation_txt |
Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae) / И.С. Старовир, В.В. Барабанова // Вестник зоологии. — 1981. — Т. 15, № 1. — С. 77-79. — Бібліогр.: 6 назв. — рос. |
series |
Вестник зоологии |
work_keys_str_mv |
AT staroviris processperevarivaniâpiŝiukleŝejfitosejidphytoseiuluspersimilisamblyseiusandersoniiareductusgamasoideaphytoseiidae AT barabanovavv processperevarivaniâpiŝiukleŝejfitosejidphytoseiuluspersimilisamblyseiusandersoniiareductusgamasoideaphytoseiidae |
first_indexed |
2023-10-18T23:18:38Z |
last_indexed |
2023-10-18T23:18:38Z |
_version_ |
1796157771994890240 |