Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae)

It is determined that food composition in Phythoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni and A. reductus affected the ratio and activity of digestive enzymes, pH-optima of their action and the phytolitic index. As these mites should digest the vegetative con­tent from guts of their victim, the menti...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:1981
Автори: Старовир, И.С., Барабанова, В.В.
Формат: Стаття
Мова:Russian
Опубліковано: Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України 1981
Назва видання:Вестник зоологии
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/192673
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae) / И.С. Старовир, В.В. Барабанова // Вестник зоологии. — 1981. — Т. 15, № 1. — С. 77-79. — Бібліогр.: 6 назв. — рос.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-192673
record_format dspace
spelling irk-123456789-1926732023-07-16T20:14:33Z Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae) Старовир, И.С. Барабанова, В.В. Краткие сообщения It is determined that food composition in Phythoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni and A. reductus affected the ratio and activity of digestive enzymes, pH-optima of their action and the phytolitic index. As these mites should digest the vegetative con­tent from guts of their victim, the mentioned indices characterize them as optional car­nivores with additional vegetative nutrition. 1981 Article Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae) / И.С. Старовир, В.В. Барабанова // Вестник зоологии. — 1981. — Т. 15, № 1. — С. 77-79. — Бібліогр.: 6 назв. — рос. 0084-5604 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/192673 595.429:521.132 ru Вестник зоологии Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Russian
topic Краткие сообщения
Краткие сообщения
spellingShingle Краткие сообщения
Краткие сообщения
Старовир, И.С.
Барабанова, В.В.
Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae)
Вестник зоологии
description It is determined that food composition in Phythoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni and A. reductus affected the ratio and activity of digestive enzymes, pH-optima of their action and the phytolitic index. As these mites should digest the vegetative con­tent from guts of their victim, the mentioned indices characterize them as optional car­nivores with additional vegetative nutrition.
format Article
author Старовир, И.С.
Барабанова, В.В.
author_facet Старовир, И.С.
Барабанова, В.В.
author_sort Старовир, И.С.
title Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae)
title_short Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae)
title_full Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae)
title_fullStr Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae)
title_full_unstemmed Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae)
title_sort процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид phytoseiulus persimilis, amblyseius andersoni и a. reductus (gamasoidea, phytoseiidae)
publisher Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України
publishDate 1981
topic_facet Краткие сообщения
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/192673
citation_txt Процесс переваривания пищи у клещей-фитосейид Phytoseiulus persimilis, Amblyseius andersoni и A. reductus (Gamasoidea, Phytoseiidae) / И.С. Старовир, В.В. Барабанова // Вестник зоологии. — 1981. — Т. 15, № 1. — С. 77-79. — Бібліогр.: 6 назв. — рос.
series Вестник зоологии
work_keys_str_mv AT staroviris processperevarivaniâpiŝiukleŝejfitosejidphytoseiuluspersimilisamblyseiusandersoniiareductusgamasoideaphytoseiidae
AT barabanovavv processperevarivaniâpiŝiukleŝejfitosejidphytoseiuluspersimilisamblyseiusandersoniiareductusgamasoideaphytoseiidae
first_indexed 2023-10-18T23:18:38Z
last_indexed 2023-10-18T23:18:38Z
_version_ 1796157771994890240